EKOHABER Gündem programında Bursa’daki kentsel dönüşüm çalışmaları ve sivil havacılık hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, kentsel dönüşümde önceliğin 1999 yılından önce, eski Deprem Yönetmeliği’ne göre yapılan binalarda olması gerektiğini söyledi.

“500 bin insanı ilgilendiriyor”
Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu ve Kestel gibi fay hattına yakın bölgelerde, 1999 Büyük Marmara Depremi’nden önce inşa edilmiş binaların hemen hemen birçoğunun kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunun altını çizen Vekil Ödünç, “Bursa’da acilen kentsel dönüşüm bekleyen 20 bine yakın bina var. Her binayı 4 – 5 dairen hesap etsek, 100 bine yakın daireye yakın tekabül eder. Dolayısıyla bu Bursa’da yaklaşık yarım milyonu hemşerimizi yakından ilgilendiren bir konu” diye konuştu.Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından organize edilmesi gerektiğini dile getiren Vekil Ödünç, “Büyükşehir Belediyemiz binlik, 5 binlik ve 25 binlik kent planlarına ve şehrin vizyonuna uygun olacak şekilde kentsel dönüşümün önünün açılması için çaba sarf etmekte. Planın özünde şehrin hangi noktalarda büyüyeceği, hangi alanlarda ne gibi çalışmaların yapılacağı gibi konular var. Bunun yanı sıra Osmangazi, Yıldırım gibi ilçe belediyelerimizde de kentsel dönüşüm alanında önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar doğrultusunda Bursa’da kentsel dönüşüm eski hızına ulaşacaktır” dedi.
Şehirleşme, inşaat çalışmaları yapılırken yeşil alanların da korunması gerektiğini vurgulayan Vekil Ödünç, “Bursa, yeşil ile özdeşleşmiş bir şehir. İnsanların barınma, çalışma ihtiyaçlarını karşılamak için muhakkak konutlar, iş yerleri yapılacaktır ama bunları inşa ederken, peyzaja önem vermeli, projelere daha çok yeşil alan dahil etmeliyiz” açıklamasında bulundu.

“Bursa sivil havacılığın merkezi olacak”
Açıklamalarında Bursa’daki sivil havacılık çalışmalarına da değinen Milletvekili Atilla Ödünç, kentteki iki havaalanının daha verimli kullanılması gerektiğini kaydetti. Vekil Ödünç, “Yenişehir Havaalanı’ndan, ülkemizin çeşitli bölgelerine tarifeli seferlerin başlaması mutluluk verici. Ancak, Bursalı hemşerilerimiz buranın daha aktif olarak kullanılması, vatandaşlarımızın taleplerine bağlı olacaktır” dedi.
Bursa’da sivil havacılığın gelişmesi için Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduğunu anımsatan Vekil Ödünç, “Sivil Havacılık Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşmede, özellikle şehit ve gazi çocuklarının uçuş okullarında eğitim alması için çeşitli kolaylıklar sağlayabileceklerini söyledi. 
Biz Bursa’nın sivil havacılıkta da önemli bir merkez olmasını istiyor ve bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde