Geçtiğimiz yıl 22 Aralık’ta AK Parti Bursa İl Başkanlığı görevine başlayan Davut Gürkan, sanayici kimliğiyle Bursa iş dünyasının da yakından tanıdığı bir isim. EKOHABER Gündem programında, İl Yönetimi gelecek dönem hedeflerini anlatan Gürkan, iş dünyasının taleplerini yakından takip edeceğini söyledi.

Merkez’de güçlü temsiliyet

AK Parti’de kongre sürecinin tamamlanmasının ardından 2023 ve 2024 seçimleri hazırlıklarına start verdiklerini söyleyen İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Genel Merkezi’nde de Bursa’nın ağırlığının arttığına dikkat çekerek, “Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekilimiz Sayın Efkan Ala, Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanımız ve Milletvekilimiz Sayın Emine Yavuz Gözgeç, Genel Merkez MKYK Üyemiz, önceki dönem il başkanımız Ayhan Salman ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyemiz Mehmet Ali Keskin’le birlikte genel merkezimizde güçlü bir şekilde temsil ediliyoruz. Dolayısıyla, bundan sonraki sürecin Bursa için daha güzel gelişmeleri beraberinde getireceğine inanıyorum” dedi.

Bursa için yapacak daha çok işimiz var

Bursa’nın sanayisi, tarımı ve turizmiyle Türkiye’nin en gözde şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Gürkan, Bursa için daha yapacakları çok işin olduğunu söyledi. Gürkan, “Bursa, sanayi yatırımları ve yetişmiş insan gücüyle çok özel bir şehir. Kişi başına düşen gelire baktığınızda kentin ekonomik potansiyelini görebiliyorsunuz. Bu noktada Bursa Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere, diğer sanayi kuruluşları ile de istişareler içerisindeyiz. Bursa’ya gelecek ve vizyon katacak projelerin yapılması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) yatırımının Bursa sanayisinin geleceği için önemli bir yatırım olduğunu belirten Gürkan, “TEKNOSAB, teknik ve teknolojik altyapısıyla, dijitalleşmeye ve Endüsti 4.0’a uyum sürecini sağlayabilecektir. Biz de buradaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bursa’nın geleceği için hep birlikte çalışamaya hazırız” şeklinde konuştu.

Yatırımların takipçisi olacağız

Kendisinin de bir sanayici olduğunu anımsatan Gürkan, “Kendimizi iş dünyasının dışında tutamayız” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü; “BTSO’nun, ‘Bursa büyürse, Türkiye büyür’ mottosunu ben de önemsiyor ve benimsiyorum. Bizim bu noktada iyi yatırımlara ihtiyacımız var. Başkanlığa geldiğim günden bu yana kente yapılan yatırım ve teşvikleri yakından takip ediyorum. Önümüzdeki süreçte, bu yatırımların artması ve iş dünyasının taleplerinin çözülmesi hususunda üstümüze düşeni yapacağız.”

AK Parti hükümetleri döneminde Bursa’ya yalnızca karayollarına kamu özel ortaklığı ile beraber 27 milyar, devlet şu işlerine 11 milyar, Sağlık Bakanlığı harcamalarına da yalnızca fiziki şartların iyileştirmesi ile ilgili çalışmalar için 7 milyar liralık yatırım yapıldığına dikkat çeken İl Başkanı Davut Gürkan, sağlık, ulaşım ve diğer alanlardaki yatırımlarımız Bursa’nın geleceğine ve bundan sonraki yatırımlara imza tutacak projelerdir. İl yönetimi olarak biz de yapımı devam eden projelerin yakın takibini yapıp, Bursa’nın yatırımlardan aldığı payı daha da artırmak için çalışacağız” dedi.