Sac işleme makineleri imalatı, yüksek güçlü lazer ışın kaynağı imalatı, 3D metal eklemeli imalat makineleri, titanyum metal tozu imalatı, yarı iletken teknoloji ile lazer çip ve diyot imalatı, CNC kontrolör ve yazılım imalatı ile gömülü kontrol imalatı gerçekleştiren Ermaksan; geliştirdiği teknolojilerle sektörün geleceğine yön veriyor.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde 100 bin metrekarelik modern ve yüksek teknoloji ile donatılmış üretim tesisinde faaliyetlerini sürdüren Ermaksan, 1000 kişiye istihdam sağlıyor. Şirketin ABD ve bölge pazarı ile Avrupa’daki müşterilerine doğrudan ulaşma hedefiyle kurduğu ERMAKUSA ve Ermak Deutschland GmbH şubeleri de bulunuyor.

Yıllık 3 bin adet sac işleme makinesine sahip olan Ermaksan’ın ürünleri Amerika Birleşik Devletleri’nden Yeni Zelanda’ya kadar 110’dan fazla ülkede kullanılıyor. Ermaksan, ürettiği makinelerin yüzde 85’ini küresel piyasalara, yüzde 15’ini ise yurt içi piyasalara sunuyor.

Ar-Ge odaklı çalışmalarla Endüstri 4.0’da öncü olma hedefi

Ermaksan, ürün geliştirme yetkinliği, proses kabiliyeti, çevre ve kullanıcı dostu üretim anlayışı ve ihracat odaklı yaklaşımıyla Türkiye’nin bu alandaki dışa bağımlılığını azaltırken; dijital çağa uygun, akıllı ve birbiriyle konuşabilen makineler imal ederek, sektöründe Endüstri 4.0’ın öncülerinden olmayı hedefliyor.

Erdem Kaya Patent, Londra'dan ödülle döndü Erdem Kaya Patent, Londra'dan ödülle döndü

Ar-Ge faaliyetlerine 2014 yılında başlayan Ermaksan, Türkiye’nin ilk yerli 3 boyutlu metal yazıcısını (katmanlı imalat teknolojileri) ve üretimin ham maddesi titanyum tozunu üreterek, bu alanda ülkemize önemli bir kazandırmanın gururunu yaşadı.

Ermaksan çatısı altında Türkiye’nin ilk, dünyanın da sayılı metal 3D katmanlı imalat teknolojisi üreten firma olan Ermaksan Additive tarafından geliştirilen 3D eklemeli imalat makinesi; savunma, havacılık, medikal, dental, kalıpçılık, otomotiv, kuyumculuk, kişiselleştirilmiş üretim vb. birçok sektörde uygulama imkânı sunuyor.