ESA Lojistik ve Gümrükleme, 2015 yılı Eylül ayında Erdi Altıntaş tarafından Bursa bölgesinde gümrük acenteliği yapmak amacı ile ticari faaliyetlerine başladı. Nilüfer ilçesindeki merkez ofisi, ilaveten İzmir Yolu’nda 1500 metrekare kapalı depo alanı, 500 metrekare açık alanı, 12 adet araç ve 22 kişilik personel kadrosu ile müşterilerimize hizmet veren firma, gümrükleme, depolama, lojistik alanlarında çözüm ortaklığı sağlıyor. Bursa bölge gümrüklerinde firmaların özet beyan tescil, tır tescil gibi gümrük faaliyetlerini yürütürken bu işlemlere paralel olarak lojistik sektörüne de adım atan ESA Lojistik ve Gümrükleme, bu alanda da müşterilerine fark yaratıp onlara kaliteli hizmetler verme yönünde çalışmalarına başladı. Bu doğrultuda 2017 yılında kendi içlerinde oluşturdukları uzman bir ekip ile müşterilerine hizmet vermeye başladıklarını söyleyen ESA Lojistik ve Gümrükleme Kurucusu Erdi Altıntaş, “Bu sürecin elbette zorlukları oldu. Fakat müşterilerimizden gelen olumlu geri dönüşler bizi lojistik sektörüne karşı daha çok heyecanlandırıp bizim bu serüvenin içinde daha mutlu yol almamızı sağladı” diye konuşuyor.

Uludağ Elektrik dijitalleşme adımlarında hız kesmiyor Uludağ Elektrik dijitalleşme adımlarında hız kesmiyor

ESA Lojistik ve Gümrükleme olarak daima, “İlerleyen süreçlerde işimizi nasıl geliştirebiliriz?” sorusunu kendilerine yönelttiklerini belirten Altıntaş, “Daha sonra sektör gelişmelerine paralel olarak 2020 yılında depolama işlerini faaliyet konularımızın arasına ekledik. Firmanın gelişiminde en büyük pay ekibin aidiyet duygusunun yüksek olması. Firmamız 2021 yılının 6. ayında Koyuncular Uluslararası Nakliyat firması ile ortaklık yapıp birlikten güç doğar ilkesi ile gücüne güç kattı.

Geldiğimiz noktada, ESA Lojistik ve Gümrükleme, alanında aylık 1000 ila 1200 tır tescil hareketi yapmakta, lojistik alanında ise günlük yaklaşık 250-300 metreküplük yük taşımaları gerçekleştirmektedir” diyor.