Bursa’da 2016 yılında FCB İnşaat adıyla kurulan ve yeni yapılanmasıyla yoluna FCB Interiors olarak devam eden firma, hem konutlarda hem de iş alanlarında başarılı projelere imza atıyor. Bursa’daki organize sanayi bölgelerinin tamamında hizmet veren firma, bu alandaki başarısıyla adını ülke dışında da duyurmaya başladı. Bürdoksan, Meha Otomotiv, Polteks, Elyaf Tekstil, İnotek gibi birçok köklü sanayi kuruluşunun iç mimari ve inşaat konusunda çözüm ortağı olduklarını söyleyen FCB Interiors Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Can Bozkurt, Polonya’nın Lodz şehrinde yeni kurulan bir tekstil firması ile anlaşma sağladıkları bilgisini paylaştı. Bununla birlikte İsviçre’de farklı kantonlarda projeleri olduğunu belirtti.


“Tasarımlarımızı farklı boyuta taşıdık”
FCB Interiors olarak endüstriyel yapılara farklı bir bakış açısı ile yaklaştıklarını kaydeden Bozkurt, “Firmalara iç mimarlık ve inşaat hizmeti veriyoruz. En ufak bir odanın boya işlerinde de büyük metrajlı projelerde de iş ayırt etmeden, aynı titizlikle çalışıyoruz. Firmaların idari ofislerini iç mimari bakış açımız ile ele alıyor, tasarımı sürecini farklı bir boyuta taşıyarak 3D görselleştirmeler hazırlıyoruz. Özenli çalışmalarımız neticesinde Bursa’da birçok köklü kurumun iç mimari ve inşaat konusunda çözüm ortağı olmayı sağladık” dedi.

“Ağırlık yurt dışı projelerde olacak”
Geride bıraktığımız 2021 yılı içinde firma olarak büyük ivme yakaladıklarını vurgulayan FCB Interiors Yönetim Kurulu Başkanı Bozkurt, “Hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki projelerimiz oldukça yoğunlaştı. Birçok farklı sanayi tesisinin yapısal ve iç mimari dönüşümünde başarılı projelere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Kur artışları maliyetlerimizi artırsa da, yurt dışındaki projelere daha fazla ağırlık vererek 2021’de yakaladığımız bu ivmeyi yeni yılda da sürdüreceğimize inanıyorum” diye konuştu. 
Endüstriyel yapı projelerinde zamanla yarışıldığını ve bu yüzden teslim süresinin önem kazandığını, konut projelerin de ise detayların ön plana çıktığını belirten Fatih Can Bozkurt, bu farklılıkların iş yapış şekillerini doğrudan etkilediğini dile getirdi.
“Faaliyet alanı yapının şeklini belirliyor”
Aynı anda çok sayıda kişinin çalıştığı endüstriyel yapıların projelerinde güvenliğin ön planda olduğunun altını çizen Bozkurt, planların yerine oturtulmasının ergonomik açıdan büyük önem taşıdığını söyledi. Fabrika inşaatlarındaki bir diğer önemli hususun ise firmanın hizmet verdiği sektör olduğunu dile aktaran FCB Interiors YKB Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü:“Firmanın hizmet verdiği sektöre göre, tesisin içine kurulacak makine parkurları ve diğer teknik detaylar yapının şeklini belirliyor. Kullanılacak makinenin boyutuna, ağırlığına, imal edilen ürünün niteliğine göre beton sınıfı seçimleri değişkenlik gösteriyor. Burada en önemli nokta, müşterinin tam olarak neye ihtiyaç duyduğunu belirlemek.”

“Bursa sanayisinin dönüşüme ihtiyacı var”
Bursa’daki eski sanayi tesislerinde ciddi anlamda dönüşüme ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Fatih Can Bozkurt, “Dönüşüm yavaş da olsa başladı. Özellikle ihracat odaklı firmalar hem yapılarını güçlendirmek hem de dış cephe görünümünü güzelleştirmek için ciddi çalışmalar yapıyor. Bunu sanayimizin geneline yaymayı başarırsak, ülkemize gelen yabancı alıcıların gözünde sanayi yapılarımızı bir adım daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Neticede aslan yattığı yerden belli olur” dedi.