Semih AYDIN

Bugüne kadar 100’ün üze­rinde güneş enerjisi san­trali (GES) projesinin resmi kabulünü gerçekleştiren Sunvi­tal Enerji, Tuzla Viaport Marina Expo Center’da düzenlenen et­kinlikte sektörel çözümlerini zi­yaretçilere anlatma fırsatı yakaladı.

Vodalife, ambalajlı doğal kaynak suyu sektöründe büyüyor Vodalife, ambalajlı doğal kaynak suyu sektöründe büyüyor

Ulusal ve uluslararası birçok firmaya GES kuran Sunvital Enerji’nin Kurucu Ortağı Murat Kılıç, “Enerjinin üretildiği yerde tüketilmesi sunduğumuz en op­timum çözüm. Dolayısıyla işlet­melerin çatıları bu açıdan oldukça uygun yerler. Biz de projelendirmeyi ya­parken en fazla üre­tim yapacak şekilde sistemi tasarlıyoruz. Yatırımcı ile teknik konuları karşılıklı görüşerek en uygun çözümü sunuyoruz” dedi.

Açıklamalarında önümüzdeki dönem hedeflerine de değinen Kılıç, 2022 yılını 80 – 90 MWp’lik bir kapasite ile tamamlamayı planladıklarını söyledi. Yıl ba­şında planladıkları hedeflerin ol­dukça üzerine çıktıklarını kaydeden Murat Kılıç, bunda 2022 yılı Şubat ayında açıklanan teşviklerin önemli etkisi oldu­ğunu dile getirdi. GES’e olan ilgi ve hızlı büyümeleri nedeniyle ekiplerini ve depolarını büyüt­tüklerini ifade eden Sunvital Enerji Kurucu Ortağı Kılıç, “Ancak bu dönemde ürünlerin teslim sürelerinde oldukça sorun yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Bu nedenle üre­tici firmalarla anlaşmalarımızı güncelledik. Ülkemizde ve Avru­pa’da enerji fiyatlarının da yük­seldiğini düşünürsek yenilene­bilir enerjiye olan talebin arta­rak devam edeceğini düşünüyoruz.

Ayrıca bu yılın Ağustos ayında yayımlanan yönetmelik ile birlikte arazi GES projelerinin de artacağını öngörüyoruz. Bu kapsamda gelecek yıl için hede­fimizi 100 MWp olarak belirle­dik. Çalışmalarımıza da bu doğrultuda devam ediyoruz” dedi.