Bursa’da 27 yıl önce elektrik teknikeriyken biriktirdiği parayla 60 metrekarelik alanda 3 çeşit endüstriyel elektrik ekipmanı üreterek kendi işini kuran Şinasi Güneş, bugün 55 ülkeye ihracat yapıyor. Çocuk yaşlarda köyüne elektrik gelmesinden etkilenerek bu işi yapmaya karar veren Güneş, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) 11 bin metrekare kapalı alanda kurulu şirketinde, 5 bin çeşit endüstriyel elektrik ekipmanı üretiyor.

“Elektrikle çocukken tanıştım”
BEMİS Teknik Elektrik AŞ kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Güneş, Mustafakemalpaşa ilçesi Hacıali köyünde fakir bir ailenin çocuğu olarak imkansızlıklarla zor şartlarda yetiştiğini söyledi. Elektrikle tanışma macerasını, “Elektrikle çok küçük yaşlarda tanıştım. İlk defa gördüğüm bir şeydi. Çok çarpıcıydı. Beni de çarptı” sözleriyle anlatan Güneş, o dönemde bu sektöre adım atmaya karar verdiğini aktardı. 

Kalfalıktan patronluğa
Elektrikçi olarak çıraklık, kalfalık, ustalık yaptığını aktaran Güneş, daha sonra kentte üretim yapan bir elektrik firmasında laboratuvar sorumlusu olarak işe başladığını dile getirdi. Güneş, burada çalıştığı 5,5 yıllık dönem içerisinde, aynı zamanda 1,5 yıl da takside çalıştığı belirtti. Laboratuvar sorumlusu olarak çalıştığı iş yerinden ayrıldıktan sonra biriktirdiği parayla, 31 yaşındayken 1994 yılında kendi iş yerini kurduğunu kaydetti.

“Hiçbir krizde yatırımımızı kesmedik”
İlk olarak 3 çeşit ürünle 60 metrekarelik alanda işe başladıklarını ifade eden Şinasi Güneş, “Biz, 3 çeşit ürünle 60 metrekarede, bir evin altında başladık. Sürekli kalıp yatırımı yaptık ve yeni ürünler üretmeye devam ettik. Birçok kriz atlattık. Hiçbir krizde yatırımımızı kesmedik. Bugün geldiğimiz aşamada, Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa OSB’de 11 bin metrekare kapalı alanda, 5 bin çeşit ürünle 55 ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.

“Sektörün lideriyiz”
BEMİS Teknik Elektrik olarak endüstriyel elektrik ekipmanları imalatında Türkiye’de lider konumda olduklarını vurgulayan Güneş, “İşletmemizle, üretim tesisimizle, satış modelimizle, ticari duruşumuzla, her şeyimizle örnek olmaya çalışıyoruz. Alanımızda ihtisaslaşmak, kaliteyle anımsanan, dünyada bilinen bir marka olmak istiyoruz ve ihracat yaptığımız 55 ülkeyi 155’e çıkarmayı hedefliyoruz. Çevreye duyarlı, verimli üretim yapan, çatısındaki güneş enerjisinden üretim yapan, yağmur suyu geri kazanımı olan, hiçbir atığı olmayan çevreci bir firmayız” şeklinde konuştu. Güneş, entegre bir tesis kimliğiyle bünyelerinde kalıp tasarımı yapıp ürettiklerini, ayrıca savunma sanayisine yönelik ürün geliştirme çalışmalarının olduğunu sözlerine ekledi.