OİB ve TAYSAD, dünya otomotiv sektörünün köklü ve güçlü partnerleri arasında olan Türkiye ve Almanya arasında iş birliğini artırmak ve mevcut ilişkileri daha da güçlendirmek amacıyla Avrupa’da yaşayan Türk mühendisleri ve yöneticilerine yönelik olarak “Türk Otomotiv Sanayisinde Yeni Teknolojilere Uyum” Konferansı düzenlendi.

“Otomotivde dönüşüm hızlanıyor”

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Dünyamızın geleceği için ortaya konan sıfır karbon hedefleri ve bunları gerçekleştirmek için yapılan girişimler bir yeşil devrim başlattı. Bu girişimler, otonom sürüş, paylaşımlı araç gibi teknolojilere doğru evrilmekte olan otomotiv endüstrimizin dönüşümünü hızlandırıyor. Ulaşım araçlarına yönelik algılarımız yakın gelecekte kökten değişime uğrayacak. Türk otomotiv sektörü, otonom araçlara geçişle yaşanan dönüşüm sürecinde yenilikçi teknolojileri ile sektördeki değişime aktif olarak katkıda bulunabilecek bir yapıya sahip. Ülkemizin Avrupa’ya komşu olması, yüksek üretim ve ihracat deneyimi, genç, dinamik ve nitelikli insan kaynağı gibi özellikleri, bu gelişmeleri fırsata çevirebileceğimizi gösteriyor. Yenilikçi gücümüzle, dinamik iç pazarımız ve eğitimli çalışanlarımızla endüstrinin geleceğinde yer almaya hazırız. OİB olarak üzerimize düşen görevlerin farkındayız” diye konuştu.

TAYSAD Başkanı Albert Saydam, “Otomotivde teknolojik değişimler yaşansa da değişmeyen bir konu var, o da iletişimin önemi, iletişim ağlarının gücü. İletişim ağları giderek güç kazanıyor. Sizler de Türk otomotiv sanayisinin önemli bir sac ayağısınız. Teknoloji ilerlerken diğer yandan iletişimi de güçlendirmemiz lazım. Bu etkinliklerimizin ana amacı da bu. Türkiye’nin ilgisini çekebilecek otomotiv alanındaki gelişmeleri, fırsatları bizlere aktarın” şeklinde konuştu.

Tekstilde fuar zamanı Tekstilde fuar zamanı

Türkiye Tanıtım Grubu Otomotiv Projesi, Almanya Proje Lideri Alper Kanca ve Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt da yaptıkları konuşmalarda iki ülke arasındaki iş birliğinin otomotiv sektörü için önemine dair birer konuşma yaptı.