Tekstilde Dijital Dönüşüm Bursa’da Konuşuldu Tekstilde Dijital Dönüşüm Bursa’da Konuşuldu

Bir otomobilden fazlası” vizyo­nuyla yola çıkan Togg’un, Cum­huriyetin 99’uncu kuruluş yıl dönümünde açılışı gerçekleştirilen Gemlik Kampüsü’nde, aracın üretim aşamalarına da şahitlik edilen basın buluşması etkinliği gerçekleştirildi.

Basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan Togg’un Üst Yöneticisi Gür­can Karakaş, Togg’un 15 seneye yayıl­mış 3,5 milyar avroluk bir yatırım gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu yatırımın 5 farklı modelde “akıllı cihaz”, 175 bin üretim ve mobilite eko­sisteminin çekirdeğini kapsadığını an­latan Karakaş, “2023 sonu itibarıyla Togg için toplamda 1,8 milyar avroluk kaynak harcanacak. Bu kaynağa akıllı cihaz, kampüs ve teknoloji geliş­tirmek için yapılan yatırımlar da dahil” dedi.

Karakaş, Togg’un şu anda 4 milyar 336 milyon 274 bin lira ile Türkiye’de mobilite alanında faa­liyet gösteren şirketler arasında ilk sırada yer aldı­ğını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Togg, akıllı cihaz gelirleri ile diğer gelirlerin dengeli olduğu bir planla yola çıktı. Hem cihazla­rın satışından hem mobil hizmetlerinin kullanı­mından gelir elde edecek. Aynı zamanda batarya ve yazılım maliyetlerini kontrol edebildiği için karlılığına bunun da katkısı olacak. Togg’un fiyatı şubat ayında açıklanacak.”