Bursa sanayisinin yüksek teknoloji odaklı dönüşümüne liderlik edecek olan TEKNOSAB’ın Müteşebbis Heyet Toplantısı Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından müteşebbis heyeti, bölgede hızla devam eden fabrika inşaat çalışmalarını inceledi. BTSO ve TEKNOSAB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TEKNOSAB’ın kamulaştırma süreçlerini 4 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayıp, bölgeyi yatırıma hazır hale getirdiklerini belirterek, “TEKNOSAB’ı devletimizin güçlü desteği ile çok kısa bir sürede yatırıma uygun hale getirdik. Şu anda sahada 500’den fazla iş makinesi aktif olarak çalışıyor. Bölgemizde ilk fabrikalar yükselmeye başladı. Gelecek yılın birinci çeyreğinde TEKNOSAB’daki fabrikalar üretime başlamış olacak” dedi. 

“40 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı sağlayacak”
BTSO olarak 2013 yılında başlattıkları sanayide nitelikli dönüşüm hamlesi ile Bursa’yı yeni ekonomiye hazırladıklarını belirten Burkay, “Yeni nesil sanayi anlayışı bilgi temelli ve yüksek katma değerli bir üretim yapısına dayanıyor. Düşük katma değerli ürünlerin yerini yenilikçi üretim anlayışı ile üretilen ürünler alıyor. Bu doğrultuda Oda olarak sanayimizi ileri teknolojili ve yüksek katma değerli bir yapıya kavuşturmak için önemli bir vizyon ortaya koyduk. TEKNOSAB ile birlikte stratejik sektörlerde orta ve ileri teknolojiye geçiş de hız kazanacak. Ülkemizin yeni sanayi hamlesi doğrultusunda başlattığı mega endüstri bölgelerinin ilk örneği olan TEKNOSAB, kentimizin 40 milyar dolarlık ihracat hedefine önemli katkılar sağlayacak” diye konuştu. 

“Bursa’da son 20 yılda kurulan ilk OSB”
1961 yılında Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesinin Bursa’da kurulduğunu anımsatan Başkan Burkay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bursa’mızın ekonomik ve toplumsal kalkınması ilk organize sanayi bölgesinin kurulması ile hız kazanmıştır. Son 20 yılda kentimizde kurulan ilk OSB olan TEKNOSAB tarihe iz bırakacak çok önemli bir proje. Bursa’da son yıllarda sanayicilerimizin en önemli sorunu ölçek ekonomisine uygun büyüklükte yeni yatırım alanı bulamamaktı. Bu nedenle firmalarımız dağınık şekilde fabrikalar kurarak büyümeye çalışıyordu. Bu durum verimliliği azaltırken, tedarik ve lojistik konusunda sıkıntılara ve ilave maliyetlere yol açıyordu. TEKNOSAB’da büyük ölçekli, yüksek teknoloji odaklı yatırımlara ev sahipliği yapacağız.”