Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Der­neğinin (MADSİAD) işbirliğiyle düzenlenen Bursa 6. Uluslararası Blok Mermer Fuarı 23 – 26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi.

TÜYAP Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuarın açılışında, Covid-19 salgını nedeniyle 2019’da ara ver­mek zorunda kaldıkları organizasyonda 3 yıl aradan sonra yeniden alıcılarla firmaları bu­luşturduklarını söyledi.

Fuaye alanı, açık sergileme alanı ve 6 salo­nun tamamen dolduğunu belirten Ersözlü, şöyle konuştu:

Otomotiv sanayisinde Çin rüzgarı Otomotiv sanayisinde Çin rüzgarı

“50 bin metrekarelik sergileme alanında birbirinden değerli 200 firma fuara iştirak ediyor. Türkiye’nin hemen hemen tüm coğ­rafyalarından ve sektörün önemli olan şehir­lerinden katılım oldu. Fuar kapsamında birbirinden değerli taşlar ilk kez görücüye çıktı. Fuarın ilk gününde sergilenen blok mermerlerin yüzde 65’i satıldı. Fuarda sergi­lenen ürünlerin tamamının satılmasını bek­liyoruz.”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da bu fuarın dünya çapında çok önemli bir konumda olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin mermer bakımından zengin olduğunu vurgulayan Burkay, şunları kay­detti: “Bu ülkenin 5 milyar metreküp rezervi var. Dünya mermer kapasitesinin yüzde 40’ı bu coğrafyada. Burası mermer ülkesi. Bütün sektörlerde ve madencilik sektöründe de iyi örnekler artık ülkemizde başladı. Bu bizim en büyük gücümüz. 200 milyon dolarlardan neredeyse 2,5 milyar dolarlara geldi sektör. Bunu çok daha öteye taşıyacağız. 800 maden ocağımız, 1500’ün üzerinde şirketimiz var. 7 bin irili ufaklı atölye bu sektörde Türkiye ekonomisine ciddi bir katkı koyuyor.”