Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçı­ları Birliği (OİB) verilerine göre, Tür­kiye otomotiv endüstrisinin ekim ayı ihracatı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 1,8 artışla 2,65 milyar dolar oldu. Oto­motiv endüstrisinin toplam ihracattan al­dığı pay yüzde 12,4 oldu.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Enflasyon sorunu ile birlikte büyümekte olan küresel resesyon riski ve Euro bölge­sinde derinleşen daralmaya rağmen otomo­tiv ihracatımızda artış sürüyor. Ekimde aylık bazda sektörel ihracatta yeniden birinci sı­raya yükseldik. En çok ihracat yine tedarik endüstrisinde kaydedildi. Tedarik endüs­trisi, çekiciler ve otobüs-minibüs-midibüs ih­racatımız çift haneli arttı. Yine Almanya, Belçika ve Rusya’ya yönelik çift haneli artış kaydettik” diye konuştu.

Yılın ocak-ekim dönemindeki 10 aylık oto­motiv endüstrisi ihracatı yaklaşık yüzde 5 artarak 25 milyar dolar olurken, aynı dö­nemde ortalama aylık ihracat 2,5 milyar dolar oldu. Otomotiv, ocak-ekim döneminde ise ülke ihracatında ikinci sırada yer aldı.

BTÜ ve BUÜ, Bursa için projeler üretecek BTÜ ve BUÜ, Bursa için projeler üretecek

Ekimde yine en büyük Pazar olan Alman­ya’ya yüzde 15 artışla 404 milyon USD’lik ih­racat kaydedildi.

Birleşik Krallık 285 milyon USD’lik ihracat rakamı ile ikinci büyük pazar olurken, bu ülkeye yönelik geçen yıla göre yüzde 9 artış oldu. Üçüncü büyük pazar Fransa’ya ihracat ise yüzde 12 azalarak 252 milyon USD oldu.