Makineciler İngiltere turunda Makineciler İngiltere turunda

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i Resmi Gazete’de ya­yımlandı. Düzenleme ile birlikte 50 bin ofisin konuta dönüştürülmesi planlanı­yor. Böylelikle konut arzının artırılarak, konut ve kiralardaki fahiş artışların önüne geçilmesi hedefleniyor.

50 bin yeni konut

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya he­sabından yaptığı paylaşımda konut-kira fiyatlarını düşürmek için her adımı attıklarını açıkladı. Yönetmelik ile ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Kurum paylaşımında şu bilgileri verdi: “İstanbul’da yaklaşık 1,5 milyon, ülke genlinde 4 milyon metrekare, arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satıla­mayan ofis, konuta dönüştürülecek. Bu, 50 bin yeni konut demek!”

Düzenlemenin detayları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın planlı alanlar imar yönet­meliğinde değişiklik yapan yönetmeliği ile birlikte ofis-büro amaçlı yapı kul­lanma izni düzenlenmiş olan yapılarda, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar sonuç­lanmak kaydı ile konut kullanım oranı yüzde 80’i geçmeyecek şekilde tadilat ruhsatı düzenlenebilecek.