Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı.

Buna göre Türkiye genelinde temmuzda 93 bin 902 konut satışı gerçekleştirildi. Temmuzda satılan konut sayısı, aylık bazda yüzde 37,6, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 12,9 azaldı.

Bursa’da ise geçtiğimiz ay satılan konut sa­yısı haziran ayına göre yüzde 33, geçen yılın temmuz ayına göre ise yüzde 7,3 azalarak 3 bin 538 oldu. Bursa bu satış rakamıyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’nın ardından tem­muzda en fazla konutun satıldığı 5’inci il oldu.

Bu dönemde Bursa’da satılan konutların bin 156’sı birinci el konut olurken, 2 bin 382 ikinci el konut satışı gerçekleştirildi. Sıfır konut satış­larının toplam satış içindeki payı ise yüzde 32,6 oldu.

Yabancıya satışlar da azaldı

Temmuz ayında yabancıya gerçekleştirilen konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,3, bir önceki aya göre ise yüzde 54,3 azalarak 3 bin 939 olarak kayıtlara geçti. Hazi­ran ayında yabancıya 8 bin 630 konut satıl­mıştı. Bursa’da ise haziran ayında yabancılara 165 konut satıldı. Bursa’da yabancıya satılan konutlar geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 4, artarken, bir önceki aya göre ise yüzde 27 düştü.

OSS: En büyük sorun maliyetlerdeki aşırı artış OSS: En büyük sorun maliyetlerdeki aşırı artış

Bursa bu rakamla temmuzda Antalya, İstan­bul ve Mersin’in ardından yabancıya en fazla konutun satıldığı 4’üncü il oldu.