Bursa Genç Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Sinerji Toplantısı’nı Almira Otel’de gerçekleştirdi. Yeni üyelere rozetlerinin de takıldığı toplantının konuğu Baltaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Psikolog Acar Baltaş oldu.

Çılgın sanayici ve iş insanları
GESİAD Başkanı Murat Kaya toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2 yıl sonra yeniden bir araya gelmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, “Son 2 yıldır olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. ‘Olmaz’, ‘Yaşanmaz’ denilen her şeyi bu dönemde yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Salgın, savaş, ölüm ve kıtlık, bir başka ifadeyle ekonomik buhran. Biz üretim sevdalısı genç müteşebbisler olarak, üretim, ihracat ve istihdamdan başka bir şey düşünmezken; bu yaşananların ağırlığı altında mücadele etmek zorunda kaldık. Ve bu yük her geçen gün bizi adeta silindir gibi eziyor” dedi. Bu süreçte Türk insanı olarak birlik ve beraberlik ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu ifade eden Kaya, şöyle devam etti: “Bizler ‘çılgın sanayici ve iş insanları’ olarak kıyasıya rekabetin yaşandığı global ortamda, girdi maliyetlerinin bu kadar yükseldiği bir dönemde, üretme şevkimizi kaybetmedik ve kaybetmek istemiyoruz. Bu konuda kimin ne yapması gerekiyorsa, yapılmasını bekliyoruz. Bizden önceki kuşaklar farklı sıkıntılar yaşadılar ama biz bu konuda tecrübeli değiliz.”

“Umudumuzu kaybetmeden üretmeye devam ediyoruz”
TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (MARSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya ise iş dünyasının ekonomik olarak ulusal ve küresel düzeyde ciddi sorunlar yaşadığına işaret ederek, faiz indirimine bağlı olarak kur krizi ve beraberinde enflasyonist bir ortama girildiğini söyledi. Kaya, “Enerji fiyatlarına zam geldi. Tam fiyatların artmasına alışırken 3 gün elektrik, 10 gün de doğalgaz kesintileriyle karşı karşıya kaldık. Tedarik zincirinde kırılmalar yaşadık, ham madde fiyatlarımız arttı. Son olarak da Rusya-Ukrayna savaşı patladı. Ama biz umudumuzu kaybetmeden üretim yapmaya devam ediyoruz. Günümüzün Don Kişot’larıyız ve yel değirmenlerine karşı savaşıyoruz” dedi. 
Kaya son olarak GESİAD’ı TÜGİK seçimlerindeki dik duruşundan dolayı da kutladı. 

“Felsefesini bilmediğimiz işin teknisyeni oluruz”
Toplantının konuk konuşmacısı olan Baltaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Psikolog Acar Baltaş da liderlik ve yeni yönetim anlayışı üzerine sunum yaptı.
Baltaş, dünyadaki gelişmelerin insanların kararlarını da derinden etkilediğini belirterek, gelinen noktada metaverse evreniyle tanıştığımızı ve başka insanları hiç hazır olmadıkları bir dünyaya taşıyacağını dile getirdi. Sunumunda liderlik ve yeni yönetim anlayışına da değinen Baltaş, şunları söyledi: “Felsefesini bilmediğimiz işin teknisyeni oluruz. Niyetinizin karşı tarafa geçtiğine emin olun. Unutmayın, koçlar ya da hocalar takımın omzunda yükselir. Çalışanlarınızın hepsine aynı yaklaşamazsınız. Çünkü herkesin motivasyon öğeleri farklıdır. Genelleyerek değil, bireyselleştirerek yaklaşın. Eğer çalışanlarınıza duygusal emek vermezseniz lider olamazsınız. İnsanlardan adanma bekliyorsanız duygusal emek vereceksiniz. Hayatta neyi arıyorsak, onu buluyoruz. Sahip olduklarınızın farkına varın. Kendi hayatınızdaki iyi hallere bakın.”