“Bursa Siyah İnciri Sezon Öncesi Değerlendirme Toplantısı” UYM­SİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yaz­gan’ın ev sahipliğinde yapıldı.

Otomotiv endüstrisi sorunlara çözüm bekliyor Otomotiv endüstrisi sorunlara çözüm bekliyor

Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Baş­kanı Özkan Kamiloğlu, ihracatçı firmaların yöneticileri, incir üreti­cileri ve kooperatiflerin temsilcile­rinin katıldığı toplantıda, geçmiş yıllara ilişkin Bursa Siyah İnciri ih­racatı değerlendirilirken, yeni sezon için de öngörülülerde bulu­nuldu. Açıklamada görüşlerine yer verilen Yazgan, Bursa gene­linde üreticilerin daha fazla bilin­çlendirilmesinin altını çizdi.

Bursa Siyah İnciri’nin ihracat­taki rakamlarıyla şu ana kadar hem üreticiyi hem de ihracatçıyı sevindirdiğini, bu yıl da olumlu ra­kamlara ulaşmayı umduklarını aktaran Yazgan, tüm dünyada ikli­min çok değiştiğini, bu değişiklik­lerden Bursa’nın da payını aldığına dikkati çekti.

Yazgan, herkesin dikkatli olması ve çok hassas davranması gere­ken bir dönemden geçtiklerini dile getirerek, “Bursa’mızla özdeşleş­miş Bursa Siyah İnciri’ne hep bir­likte sahip çıkmalıyız. UYMSİB olarak Bursa ile özdeşleşmiş siyah inciri ve üreticilerini korumakla görevliyiz. Bu görev aynı zamanda hepimizin görevi.” ifadelerini kullandı.