Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın da hazır bulunduğu yaklaşık 2 saat süren ziyareti değerlendiren Başkan Özer Matlı, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı yeni ekonomi modelinin işleyişi ve piyasalara yansımalarının ele alındığını bildirdi.

İş dünyasından tam destek 
Ziyaretin oldukça verimli geçtiğini dile getiren Başkan Özer Matlı, “Sayın Bakanımıza TOBB Yönetim Kurulu olarak hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı kur ataklarının önüne geçmek amacıyla hayata geçirilen kur korumalı TL Mevduat sisteminin, döviz kurları ve piyasalarda yarattığı olumlu havadan dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade ettik. Ayrıca Türk iş dünyası olarak, var olan sorunlara ortak çözüm bulunmasına ilişkin desteğimizi de Sayın Bakanımıza ilettik” diye konuştu. 

“Üyelerimizin sıkıntılarını Bakanımızla paylaştık”
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin iş dünyasının içinden gelen bir isim olarak mevcut sıkıntıları yakından bildiğini ifade eden Özer Matlı, “Üyelerimizin bizlere ilettikleri sıkıntıları ve talepleri Sayın Bakanımızla paylaşma imkânı bulduk. Özellikle, KDV alacaklarının belirli bir takvime bağlanması ya da 10 yıllık tahvil olarak verilmesi, yüzde 5 oranında uygulanan kurumlar vergisi indiriminde karşı karşıya kalınan bürokratik zorlukların giderilmesi, KDV iade süreçlerinin hızlandırılması, ihracattan elde edilen döviz gelirinin yüzde 25’inin Merkez Bankası’na satılmasının ihracatçı üzerindeki maliyet yükünü artıracağından ertelenmesi yönündeki taleplerimizi aktardık” dedi.