BEKSİAD dernek merkezinde gerçekleşen zi­yarette 17 iş adamından oluşan Özbekis­tanlı heyeti, BEKSİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Raif Uzunboy, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faruk Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ser­vet Yılmaz ağırladı.

Ziyarette konuşan Özbekistan’ın Buvayda Be­lediye Başkanı Saidullaev Maksutali, “Orta Asya’nın son yıllarda parlayan yıldızı olarak öne çıkan bir ülkeyiz. Özbekistan, Türk girişimcilere ve yatırımcılara kapılarını açmış durumda. İki ülke arasında başta ekonomi olmak üzere sosyal ve kültürel alanlarda işbirliklerinin daha da ge­liştirilmesini istiyoruz.

SolarEX’e Bursa damgası SolarEX’e Bursa damgası

Birçok sektörde yatırımcılara devlet destekleri­miz var. Bunlardan biri de tekstil sektörü. Hazır halde modern fabrika binalarımız sizin gibi de­ğerli yatırımcıları bekliyor. Tekstil sektöründe sizlerin deneyimlerinizden faydalanmak ve işbir­liği yapmak hedefindeyiz. Özbekistan, gelişimini sürdüren ve jeopolitik konumuyla da dikkatleri üzerine çeken bir ülke. Sadece bizim iç pazarı­mıza değil aynı zamanda bizlere komşu olan ül­kelere de ürünlerinizi ihraç edebilirsiniz.

Bursa’da sadece bir alanda yani bebe giyimi üzerinde çalışan bireylerden oluşan BEKSİAD’ı ve Vişne Caddesi’ni tanıdığımız için mutlu olduk” dedi.