Rafın Olduğu Her Yerde sloganı ile raf sektöründe bugüne kadar pek çok başarıya imza atan Gökçelik, raf sistemlerinin yanı sıra GDS markası ile de depo sistemleri konusunda seri üretim gerçekleştiren bir Türk markası. Teknolojiyi yakından takip eden şirket, gelişen teknolojinin perakende sektörü ve sanayi işletmelerindeki beklentilerini karşılayabilmek için otomasyon ve bilgi işlem teknolojileriyle desteklenmiş Endüstri 4.0 yatırımlarına ağırlık vererek, raf ve depo sistemleri konusunda çözümler üretiyor.

TEKNOLOJİYİ  TAKİP EDİYORUZ
Merkezi, Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesinde bulunan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras “45 yılı aşkın tecrübemiz, sermaye yapımız ve küresel pazardan edindiğimiz ‘know-how’ımız ile yüzde 100 yerli üretim yaparak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu katma değerli üretimi yapmaktan ötürü gurur duyuyoruz. İnandığımız değerlerimizi, tecrübe, teknoloji ve kalite ile birleştirip, ihracat yaparak milli bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandırıyoruz. Yapmış olduğumuz işin gereği birçok sektörle iç içe çalışıyoruz. İlk üretime başladığımız yıllarda kısıtlı olanaklarla üretim yapımızın birçok sektörü içinde barındırdığı bilinci ile gelişimimizi sürdürdük. Büyüttüğümüz sektörlerin ihtiyaçlarına özel olarak ayrı birimler ve fabrikalar açtık. Market ekipmanları ürettiğimiz fabrikamız ayrı, ahşap mağaza dekorasyonları ürettiğimiz fabrikamız ayrı, depo sistemleri çözümleri fabrikamız ayrı, özel ve pratik ürünleri ürettiğimiz fabrikamızı ise ayrı ayrı makinalaştırarak toplam 4 ayrı fabrikada mümkün olduğu kadar yeni teknolojiler kullandık. Yeni çıkan teknolojileri ise sürekli takip ettik” dedi.
Endüstri 4.0’ın Gökçelik’e kattıkları ile ilgili de bilgi veren Yalçın Aras, “Eskiden üç dakikada bir travers üretirken şimdi dakikada 7 travers üretebilir hale geldik. Dakikada dört metre ayak üretirken bunu 25 metreye çıkardık. Yılda 15-20 bin ton olan saç işleme kapasitemizi 100 bin tona çıkardık. En az 5 saatte boya rengi değiştirirken şimdi 10 dakikada boya değiştirebilen bir teknolojiye sahip olduk” dedi.


DİJİTAL DÖNÜŞÜM  PROJELERİ
Üretim parkında yaptığı teknolojik yatırımlarını yazılım ve bilişim alanında da sürdüren şirket, S/4 HANA ERP projesini başarı ile tamamlayarak 2021 yılı ile birlikte dijital dönüşüm MES (Manufacturing Execution System) projesine hızla devreye alıp ileri teknoloji yatırımlarındaki kararlılığını sürdürüyor. Şirket, Endüstri 4.0 ve nesnelerin internetini odağına alan MES projesi ile üretim sahalarındaki bütün işleyişi baştan sona, anlık olarak, IOT (Endüstriyel Nesnelerin İnterneti) teknolojileri ile izlenebilirliği sağlamayı hedefliyor.
MES projesinin hayata geçirilmesi noktasında Gökçelik’e danışmanlık kapsamında çözüm ortağı olan CITS Bilişim ekibi ile birlikte SAP MII alt yapısını kullanarak projeye start verilmiş bulunuyor. MES projesi kapsamında; üretim tesislerini daha görsel hale getirecek Andon ekranları, yönetim izleme ekranları ve mobil uygulamaların devreye alınması, kayıpların minimum seviyeye indirilmesi ile iş sürekliliğinin ve verimlilik artışının sağlanması, anlık OEE (Overall Equipment Effectiveness) ve TPM (Toplam Verimli Bakım) verilerimizi izlemek ve analiz etmek, iyileştirici faaliyetlerle gerçekleşecek maliyetleri yönetmek ve piyasa rekabet gücünü artırmak şirketin temel hedefleri arasında. “Rafın olduğu her yerde” sloganıyla 45 yıldır sektöre yeni bakış açıları getiren Gökçelik, ileri teknolojiye yaptığı yatırımlar ile öncü misyonunu sürdürmeye devam ediyor.