Türk savunma, ha­vacılık ve uzay sek­törünün, yerlilik oranının arttırılması, henüz sahip olmadığı kritik teknolojilere ka­vuşturulması ve uluslar­arası rekabette üst seviyelere taşınması he­defiyle 2015 yılında ku­rulan SAHA İstanbul – Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Der­neği rotayı Bursa’daki fir­malara çevirdi.

Osmangazi Meydanı’nda coşku başladı Osmangazi Meydanı’nda coşku başladı

Çeşitli temaslar için Bursa’yı ziyaret eden SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, Bursa’da savunma sa­nayi alanında faaliyet gösteren firma yetkilile­riyle bir araya geldi.

İğrek Makina’nın Açık Kapı etkinliğine katılan İlhami Keleş, İğrek Ma­kina Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İğrek’ten firmanın faaliyetleri hak­kında bilgi alarak, İğrek Makina’nın üretimini ve ürün çeşitlerini yerinde inceleme fırsatı buldu.

Bursa ziyaretleri kap­samında plastik enjeksi­yon firmaları PLASKAL Plastik ile Etka-D Otomo­tiv ve sac şekillendirme kalıpları üreten Pruva Kalıp’ı ziyaret eden SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, firma yetkilileriyle bir araya geldi. Firma yetki­lilerinden üretimleri ve faaliyetleri hakkında bilgi alan Keleş, firmala­rın üretim ve tasarım tesisleri ile ürün çeşitle­rini yerinde inceldi.