banner6

AK Parti Milletvekili Mustafa Esgin: “Bursa ulaşılabilir bir kent olmalı”

Röportajlar 12.04.2021, 23:12 28.07.2021, 15:52
AK Parti Milletvekili Mustafa Esgin: “Bursa ulaşılabilir bir kent olmalı”

Bursa’da yatırımlar pandemiye rağmen hız kesmedi. Ulaşımdan sağlığa kadar Bursalıların hayatını kolaylaştıracak müjdeler art arda geldi. Son dönemde yapılan yatırımları değerlendiren AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, hava yolundan, raylı sisteme ve deniz yollarına kadar Bursa’yı ulaşılabilir bir kent yapma hedeflerinin olduğunu söyledi.
Bursa’nın ivedilikle çözülmesi gereken konularından birinin hem şehir içi hem de şehir dışı ulaşım olduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla temeli atılan Emek – Şehir Hastanesi metro hattının yanı sıra, Üniversite – Görükle hattının tamamlanmasıyla birlikte, şehir içi raylı sistemin 2023’te 55 km’den 65 km’ye çıkacağını kaydetti.
Acemler Kavşağı’nda yürütülen çalışmalara da değinen Vekil Esgin, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş seçim döneminden itibaren çalışmalarla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştu. Acemler Kavşağı’nda 7 aşamalı bir projeksiyonu uygulamaya başladık. Aşamaların bir kısmını tamamladık ve çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Buradaki çalışmalar tamamlandığında Acemler Kavşağı trafiğinde yüzde 30’luk rahatlama sağlayacağız” dedi.
Tren ihracata hız katacak
“Bursa’nın ulaşılabilir bir kent olması bizim için önemli” diyen Vekil Esgin, bu hedef için hızlı trenin önemine vurgu yaptı. Esgin, “Hızlı tren Bursalıların heyecanla beklediği bir proje. Ancak bunun sadece hızlı ve konforlu ulaşım sağlayacak bir yatırım gözüyle bakmamamız gerekiyor. Hızlı tren Bursa’nın ihracatına da büyük katkı sağlayacak. Bursa’dan yapılan ihracatın büyük çoğunluğu kara yoluyla yapılıyor. Hızlı treni Gemlik ve Bandırma Limanlarına da bağlayarak deniz yolu ve raylı sistemlerin ihracatta daha aktif kullanılmasına imkan tanıyacağız. Dolayısıyla hızlı tren her anlamda, Bursa için heyecan verici bir proje olacak” şeklinde konuştu. Yenişehir Havalimanı’nda yolcu uçuşlarının yeniden başlamasının kent ekonomisine ve turizmine hizmet edeceğini dile getiren Vekil Esgin, “8 Mayıs’ta Erzurum, Trabzon ve Muş destinasyonlarıyla başlayacak uçuşlara, yeni rotaları dahil etmek istiyoruz. Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra Balkan ülkeleri ve yakın Avrupa ülkeleri de bu alandaki hedeflerimiz arasında” diye konuştu.
Sağlık kenti Bursa
Başta Şehir Hastanesi olmak üzere Bursa’da son yıllarda gerçekleştirilen sağlık yatırımlarının öneminin pandemi döneminde daha iyi anlaşıldığına vurgu yapan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’ye 16 şehir hastanesi ve 22 bin nitelikli yatak kazandırdık. Bu dönemde Bursa’ya 26 tanesi hastane olmak üzere 68 sağlık yatırımı gerçekleştirdik. Şu an inşası devam eden Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin tamamlanmasıyla adeta şehir içinde yeni bir şehir hastanemiz daha olacak. Bursa bu yönüyle, sanayi ve tarım şehri olmasının yanı sıra bir sağlık şehri olacak” dedi.
Bursa’nın sağlık turizmi alanındaki potansiyeline değinen Vekil Esgin sözlerini şöyle tamamladı, “Kentimizin tarihinde önemli bir yer tutan termali, sağlık yatırımlarımızla entegre edebildiğimiz zaman Bursa örnek bir model oluşturacaktır. Önümüzdeki süreçte odak noktamız sağlık turizmi olmalı.”

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51