banner6

Patent listesine BUÜ damgası

Türk üniversitelerinin 2021 yılı patent performansları belli oldu. Önceki yıl ilk kez en iyi 10 üniversite listesinde 10’uncu sırada gösterilen Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), 2021’de başarısını geliştirerek 6’ncılığa yerleşti.

Kent 09.05.2022, 23:04 10.05.2022, 12:18
Patent listesine BUÜ damgası

Patent veri analizi ile kurumlara ino­vasyon stratejileri konusunda des­tekler sunan Patent Effect firması, 2021 Yılı Patent Performansları Liste­si’ni açıkladı. TÜRKPATENT ve Avrupa Patent Ofisi verileri ve özel bir veri analiz aracı ile de­ğerlendirilerek hazırlanan lis­tede BUÜ’nün yükselişi göze çarptı. Sıralamada Bahçeşehir Üniversitesi ile 6’ncı basamakta yer alan BUÜ, 2021 yılı içindeki toplam patent sayısını yükseltti. ULUTEK ise açıklanan en iyi tek­noparklar listesinde 5’nci sıradaki yerini korudu.

Rektör Kılavuz: Başarı Hepimizin

Açıklanan liste hakkında görüşlerini paylaşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, elde edilen başarının ken­dilerini bir kez daha gururlandırdığını vurguladı. Görevde 3 yılı geride bıraktık­larına işaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Üniversitemizin en üstünden en alt kademedeki görevlisine kadar takım halinde hareket ediyoruz. Göreve geldiğimizde ‘kimseden elinden gelen­den fazlasını istemiyoruz. Böyle bir bek­lentimiz yok’ demiştik. Herkesten sadece görevini yapmasını rica etmiştik. Bugün geldiğimiz noktanın ana kaynağı da budur. Akademisyenle­rimizi yoran ve odak noktalarından koparan gereksiz sorunları ortadan kaldırdık. İdari personelimiz için huzurlu bir çalışma ortamı sağla­dık. Öğrencilerimizle doğru teknik­lerle iletişim kurduk. Temel hedefimiz; Üniversitemizin layık ol­duğu yerlere ulaşabilmesiydi. Bu ko­nuda adımlar attık. Diğer yandan Üniversite-Sanayi işbirliğini yeniden ha­reketlendirdik. Görevine odaklanan aka­demisyenlerimiz ile sanayicilerimizi bir araya getirdik. Talepleri dinledik, yapabi­leceklerimizi aktardık. Ortaya çok kıy­metli projeler çıktı. Bu projelerde Ar-Ge var, Ür-Ge var, planlama var. Nihaye­tinde ülkemiz, milletimiz ve akademik camiamız kazanacak. Açıklanan listede de üniversitemizin akademik ve bilimsel anlamda 3 yılda geldiği noktayı kolay­lıkla görebilmek mümkün. Başarımızda katkısı olan herkese gönülden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51