Bursa&Double F Restoran’da gerçekleştirilen toplantıda, Bursa ile Balıkesir’de faaliyet gösteren 20 oda ve borsa bir araya geldi. Oda ve borsa başkanları, meclis başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda konuşan BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, çoklu krizlerin yaşandığı bir dönemde oda ve borsaların gerek sektörel sorunların çözüme kavuşturulmasında gerekse de yeni yatırımların Türkiye’ye kazandırılmasında önemli rol üstlenerek takdiri fazlasıyla hak et­tiklerini söyledi.

Küresel ticarette hammaddeye ulaşmanın ve ara malı temin etmenin önündeki engel­lerle tüm dünyada yüksek enflasyon rakamlarının yaşandığına işaret eden Ali Uğur, enerji ve gıda fiyatları başta olmak üzere yaşanan fiyat artışlarının sektörlerin hareket kabiliyetini de sınırladığını dile getirdi.

Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, küresel ekonominin iklim değişiklikleri, pandemi ve Rusya-Ukrayna gerginliğinin ekonomik ve sosyal sonuçlarıyla mücadele ettiğine dikkat çekti. Matlı, yaşanan gelişmelerin dünyada tarım ürünleri fiyatlarını yüzde 30 seviyesinde artırdığını kaydetti.