banner6

Erdem’den kaçak yapıyla topyekun mücadele çağrısı

Kent 18.07.2022, 23:08
Erdem’den kaçak yapıyla topyekun mücadele çağrısı

Kaçak yapılarla mücadele, Nilüfer Belediye Meclisi’nde bir kez daha gündeme geldi. Kaçak yapılarla mücadelenin topyekun olması gerektiğini vurgulayan Başkan Turgay Erdem, “Bursa’daki bütün belediyeler, kaçak yapı sorunuyla karşılaşı­yor. Valilik, büyükşehir, kurumlar ve ilçe belediye­leri, bu konuda iş birliği içinde olmalı” dedi.

Nilüfer Belediye Meclisi, Temmuz ayı ilk toplantı­sını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem başkan­lığında gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, kaçak ya­pılaşma ve katı atık bedelleri konusu yeniden gün­deme geldi.

2017 yılında alınan kararla belirlenen tarım alan­larında tarımsal amaçlı depo ve hayvancılık tesisi yapılmasını engellediklerini belirten Nilüfer Bele­diye Başkanı Turgay Erdem, artık bu tür izinlerin Tarım İl Müdürlüğü’nden alındığını, bunun da amaç dışı kullanım ve kaçak yapıyı artırdığını söyledi. Baş­kan Turgay Erdem, “O dönem aldığımız kararla, Ürünlü ve Alaaddinbey gibi tarım alanlarının daha yoğun olduğu alanlarda, bu tür yapıların yapılma­ması için kırmızı çizgi oluşturmuştuk. Artık bunun için izinler, Tarım İl Müdürlüğü’nden alınıyor. Kaçak yapılaşmayla mücadelenin yasalarda bu şekilde ol­mamasıyla ilgili bir süreci maalesef bütün belediye­ler yaşıyorlar. Bursa’daki bütün belediyeler, bu tür sorunları yaşıyor. Mücadele ederken zorlandığımızı ifade ediyoruz. Valilik, büyükşehir belediyeleri, diğer kurumlar ve ilçe belediyeleri, kaçak yapılaş­mayla topyekun bir mücadele etmek gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51