Pandemi, ekonomik kriz ve doğal afetlerin yaşandığı zorlu bir dönemde göreve geldiklerini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Erdem bu dönemde sosyal belediyeciliğe ağırlık vererek, vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Son üç yılı tarım, gıda ve iklim yılı ilan ederek bu konuda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Erdem, “Bu ülke insanı toprağına, havasına, suyuna, kısaca geleceğine sahip çıksın istiyoruz” dedi.

Ekonomik krizin yerel yönetimleri de etkilediğini vurgulayan Erdem, “Maliyetlerimiz iki katına çıktı ama bütçemiz bu oranda artmadığı gibi biz bu dönemde bütçe kayıplarına uğradık. Bursa’nın sanayi yükünü en çok çeken ilçesi Nilüfer’de sanayi bölgelerinden gelen emlak vergisi konusundaki kayıplarımıza bu dönem katı atık bedellerinde yaşadığımız kayıp da eklendi. Sanayi bölgelerinden yıllık 50 milyon, katı atık bedellerinden de yıllık 45-50 milyon lira civarında kaybımız var. Son olarak bölgemizdeki hazine arazilerinin satışlarından bize gelen pay da çeşitli yöntemlerle kesildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan sadece 2 satıştan 90 milyon civarında bir kaybımız oldu” açıklamasında bulundu.

Nilüfer’de 8 organize sanayi bölgesi olduğunu hatırlatan Erdem, ilçede daha fazla OSB kurulmamasını istediklerini ve bu amaç doğrultusunda çalışacaklarını söyledi.