banner34

banner50

banner6

7 Ağaç’tan KalDer Ormanı’na

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında örnek projeler gerçekleştirerek toplumda farkındalık sağlamayı, bilinci artırmayı hedefleyen ve yaşadığımız dünyaya katkı sağlamayı ilke edinen KalDer Bursa Şubesi bu yönde özel bir çalışmaya imza attı.

Kaliteye Yolculuk 10.01.2022, 17:59
7 Ağaç’tan KalDer Ormanı’na

Bursa’da KalDer Ormanı’nı kurmak üzere harekete geçen KalDer Bursa Yönetim Kurulu, hazırlıklarını tamamladı ve bu hedefi doğrultusunda fidanların dikimini gerçekleştirdi. Bursa Göynüklü’de Orman Bölge Müdürlüğü tarafından belirlenen alandaki fidan dikiminde Yönetim Kurulu Üyeleri, çalışanları, geleceğin mimarlarından GençKal Topluluğunun üyeleri, Limak Elektrik ve Orman Bölge’nin çalışanları yer aldı. 
Ağaçlandırma konusunu bütün halinde değerlendirmek için bu konuda uzun yıllardır çalışma yapan TEMA Vakfı’nın açıklamaları önem taşıyor: Ormanlar bir ekosistem olarak doğaya ve insanlara çok sayıda hizmet sunarlar. Bu hizmetler orman ekosistem hizmetleri adı altında habitat sağlama, oksijen üretimi, su üretimi, toprak koruma, biyolojik çeşitlilik, karbon depolama, besin döngüsü, odun üretimi, havayı temizleme, rekreasyon, eğitim gibi çok sayıda hizmetten oluşur. 
KalDer, örnek bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni 2002 yılında imzalayarak, evrensel değerleri benimsemiştir. 2020 yılında ise BM’in 17 Küresel Amaçlarından esinlenerek oluşturulan yeni EFQM modelini üyelerine sunmuştur. KalDer tüm etkinliklerinde amaçların yayılımını ilke edinmiştir. Amaçlardan; 15 nolu ‘Karasal Yaşam’ başlığı;
-Karasal ekosistemleri korumak, iyileştirmek ve sürdürülebilir kullanımını desteklemek,
-Sürdürülebilir orman yönetimini sağlamak, 
-Çölleşme ile mücadele etmek, 
-Arazi bozunumunu durdurmak ve tersine çevirmek, 
-Biyolojik çeşitlilik kaybını engellemek,
konularını içermektedir. Oluşturduğumuz orman bu çalışmaların destekleyicisi olacaktır.

Orman Varlığımızı 
Korumak İçin ‘Biz de varız’ 

KalDer Ormanı’nın kuruluşu konusunda KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi kurumsal bakış açılarını anlattı: “Yaşanabilir bir dünyayı geleceğe miras bırakmak hepimizin temel görevi. Biliyoruz ki ormanlar, göller, denizler, ırmaklar, bitkiler, balıklar, kuşlar yok olduğunda insanlık da yok olmanın eşiğine gelecek. Gelecek nesiller bugünkü bolluk ortamını bulamayacak. Bu durumu görmezden gelemeyiz; bireysel ya da kurumsal girişimlerle yaşadığımız dünyaya sahip çıkmalıyız. KalDer Bursa olarak; her insanın yılda ‘7 ağaç tükettiği’ gerçeğinden yola çıkarak, bir orman kurmayı hayal ettik.
Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinin büyüyen etkilerini her geçen gün daha çok hissediyoruz. Birçok kişi ve kurum ne yazık ki henüz dünyanın en büyük ortak sorununun iklim değişikliği olduğunun farkında değil. Biz bu uzgörüye sahip bir topluluk olarak, tüm insanlığın günü ve yarını için kendi imkân ve kaynaklarımız doğrultusunda önemli bir adım attık. Önümüzdeki yıllarda bu sayı ve benzer katkıyı artırmaya devam edeceğiz.
Ne yapabiliriz diye baktığımızda; biz KalDer Bursa Şubesi olarak Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında eğitim ve sanat konusundaki sürdürülebilir projelerimize bugün KalDer Ormanı’nı dahil ettik.  Bu projenin hayalini yaklaşık iki yıldır kuruyorduk ve alt yapılarını hazırlamıştık. Yönetim Kurulumuz ve çalışanlarımızın doğum günlerinde, çeşitli iş birliklerinde bireylere hediye olarak ‘7 ağaç’ plaketi hediye ediyoruz. Hediye ettiğimiz ağaçlar çoğaldı. ‘7 ağaç’ bir orman oluyor.  Şimdi ne mutlu ki hayalimiz gerçeğe dönüştü ve fidanlarımızı diktik.  Projeyi hayata geçirirken iş birliği sağlayan Limak Uludağ Elektrik’e duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum. Özel sektör, Kamu ve STK iş birliğinde bu projeyi kentimize kazandırdık” dedi. 
‘Orman yurdun hem süsü hem gücüdür.’ Bu söz KalDer Ormanı yolu üzerindeki bir tabelada yazıyordu. Biz de inanıyoruz ki; orman sevgiyle büyür ve sevgiyle korunur. Bu sevgi küçük yaşlardan itibaren çocuklara öğretildiğinde yeşil varlıklarımızı ve geleceğimizi birlikte koruyabiliriz. Orman varlığımızın korunmasında ‘biz de varız’ diyoruz. KalDer Bursa Ailesi olarak bu anlamlı projeyi yaşatmak için el birliği içerisinde çalışmalar sürdüreceğimizi paylaşırız.


Haftanın Sözü
“Ağaç, çiçek ve yeşillik uygarlık demektir.” Mustafa Kemal Atatürk

Haftanın Karikatürü

7. KalDer Bursa 
Uluslararası 
Karikatür Yarışması
Sanatçı: Farhad Rahim Gharamaleki
Ülke: İran


İş Dünyasından
Limak Enerji Uludağ Elektrik, Kış Soğuklarında Sokak Hayvanlarını Unutmadı Limak Enerji Uludağ Elektrik, ‘Sevgimiz, Enerjimiz Sizinle’ projesi kapsamında kış aylarında etkisini iyice hissettiren soğuk havalar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını mamasız ve susuz bırakmadı. Güney Marmara Bölgesi’nde, dört şehirde 100’ü aşkın işlem merkezi ile müşterilerine hizmet veren Uludağ Elektrik, sokak hayvanları için müşteri işlem merkezlerinin önünde su ve mama kapları bulunduruyor.

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51