Bursa Uludağ Üniversitesi, üniversite – sanayi işbirliği alanındaki başarısını gelecek dönemde de sürdürmeyi hedefliyor. Mevcut programda çalışmalarına devam eden doktora bursiyer kontenjanında 150’ye yaklaşan Üniversite Yönetimi, Rekabet Öncesi İşbirliği sayesinde yeni açılacak çağrılarda bursiyer sayısını arttıracak.

Otomotivde önemli işbirlikleri

BUÜ bu kapsamda yeni firmalarla işbirliklerinin kapılarını aralamaya devam ediyor. Otomotiv sektörünün öncü kuruluşlarından Kaplam Otomotiv ve Valeo Otomotiv ile BUÜ arasında TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı Rekabet Öncesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Kaplam Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Hanibal Kaynakçıoğlu ve Valeo Otomotiv Genel Müdürü Tuna Arıncı’nın yanın sıra BÜ Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam ile akademisyenler katıldı.

Ar-Ge esaslı proje ortaklığı

BUÜ, sektörün önemli firmalarından biri olan Hüner Kalıp ile işbirliği protokolü imzaladı.

Kurumlar arasında Ar-Ge esaslı proje ortaklığını başlatacak protokol sayesinde öğrenciler de firma bünyesinde staj ve uygulama dersleri alma imkânına kavuşacak. Üniversite – sanayi işbirliğinin halkasının son üyelerinden Hüner Kalıp ile hazırlanan protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Hüner Group Yönetim Kurulu Üyesi Onur Kumral ile Firmanın Genel Müdürü Ergün Günevi imza attı.

MAKO’ya ziyaret

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, Bölüm Başkanları, Birim Müdürleri ve akademisyenlerin bulunduğu heyeti, Magneti Marelli (MAKO) Turkey Genel Müdürü Erol Bakan ve şirket yöneticileri ağırladı. Ziyarette ikili işbirlikleri ve ortak proje çalışmaları ele alındı.

Sanayinin Yıldızları Sanayinin Yıldızları

Üniversite heyeti, toplantının ardından Fabrika üretim hattını ve Ar-Ge Merkezi’ni gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.