Semih AYDIN

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Parseker, son bir yılda enerji maliyetlerinde yaşanan artış­larla ilgili Ekohaber’e özel açıklamalarda bu­lundu.

Doğal gaza yüzde 300’den, elektriğe ise yüzde 500’den fazla yakın zam geldi­ğini anımsatan Parseker, “Bunlara kat­lanmak gerçekten zor” dedi.

Heimtextil Frankfurt başlıyor Heimtextil Frankfurt başlıyor

Ancak bunun bir taraftan da Bursa ve Türkiye ekonomisinin gücünü gösteren bir durum olduğuna dikkat çeken Parse­ker, “Enerji maliyetlerinde yaşanan 3 – 5 katlık artışa rağmen üretimin çarkları tüm hızıyla dönüyor” diye konuştu.

“Kendi enerjisini üreten ülke olmalıyız”

Enerji fiyatlarında yaşanan artışın üretim ma­liyetlerini doğrudan etkilediğine vurgu yapan TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Parseker, “Dün­yada yaşanan enerji krizi ülkemize de olumsuz yansıyor.

Şu an enerjiye ulaşmada sorun yaşamasak da maliyetler sürekli artıyor. Bu yüzden ileride ya­şanacak olumsuz durumlara karşı şim­diden önlem almalıyız. Kendi enerjini kendisi üreten bir ülke haline gelmek zorundayız” açıklamasında bulundu.

“Sanayiciler fedakarlık yapıyor”

Parseker, tüm bunların yanında yıl boyunca dalgalı seyir izleyen brent petrol fiyatının uzun vadeli üretim planı yapan sanayicileri zor durumda bıraktığını belirterek şunları söyledi:

“Maliyetler her geçen gün artarken, sanayici­lerimiz, üretip satışını yaptığı ürünleri aynı fi­yatla yerine koymaz hale geldi. Bu da beraberinde zorunlu olarak satışlarda fiyat artı­şını getirdi.

Ülkemizin içinde bulunduğu enflasyonist or­tamda maliyet artışının satışlara yansımaması mümkün değil” dedi.