Bir takım temaslar için Bursa’da bulu­nan OSBÜK Yönetim Kurulu Baş­kanı Memiş Kütükcü, Bursa’daki OSB’leri ziyaret ederek, OSB başkanları ve yöne­timleriyle fikir alışverişinde bulundu. Kü­tükcü’ye ziyaretlerinde OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erol Gülmez, NOSAB Mü­dürü Mehmet Koçer ve OSBÜK Genel Se­kreteri Fatih Soysal da katıldı.

“Bursa OSB sanayileşmenin öncüsü”

Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz ile görüşen Kütükcü, Bursa OSB’nin Türkiye’nin sanayileşme­sinde öncü rol üstlendiğinin altını çize­rek, Başkan Durmaz’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bursa OSB Başkanı Durmaz ise ziyaret­ten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

GES yatırımları konuşuldu

Bursa OSB yeşil olma yolunda Bursa OSB yeşil olma yolunda

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı Halil Ersan Özsoy’u da ziyaret eden Kütükcü, ziyarette organize sanayi bölgelerinin Türkiye’nin üreten gücü olduğunu ifade etti. Kütükcü, ziya­retinde OSBÜK’ün enerji alanında yap­tığı çalışmaları ve GES yatırımları için yürütülen faaliyetleri anlattı. DOSAB Başkanı Ersan Özsoy ise bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“HOSAB Türk sanayisine katkı sağlıyor”

Ziyaretleri kapsamında Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) Yö­netim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Korun ile de bir araya gelen OSBÜK Başkanı Kütükcü, HOSAB’ın üretim kapasitesi ve gerçekleştirdiği çalışma­larla Türk sanayisine önemli katkı sağ­ladığını kaydetti. Kütükcü, ziyarette yeşil dönüşüm ve “Yeşil OSB Projeleri” hakkında da bilgilendirmelerde bu­lundu.

HOSAB Başkanı Ömer Faruk Korun ise bölgede yürütülen altyapı ve üst­yapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Memiş Kütükcü, Kayapa OSB zi­yaretinde Başkan Vekili İlker Duran ve bölge yöneticileriyle bir araya geldi. Zi­yarette Türkiye’ye yeni sanayi alanları­nın kazandırılması, Kayapa OSB’nin faaliyetleri gibi konularda istişarelerde bulunuldu.

Deri sektörü büyüyor

Kütükçü, Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB Başkan Vekili Murat Çağlar ile de bir araya geldi. Ziyarette bölgenin genel durumu hakkında bir sunum gerçekleştiren Çağlar, deri sektörünün büyüdüğünü ve bölgenin yıllık 100 milyon dolar ihracat yaptığını söyledi.