Günlük 1.200 ton çiğ süt işleme ka-pasitesi ile Türkiye’nin ilk 5 üretim tesisinden biri olan Matlı Süt ve Süt Ürün­leri, Burdan markası altında yatırımlarına devam ediyor. İnovasyon ile teknolojiyi bir araya getirip süt ve süt ürünleri sektö­rüne yenilikçi çözümler sunmak amacıyla çalışmalar yürüten Matlı Süt, Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bulunan 120 bin met­rekare arsa üzerinde 60 bin metrekare ka­palı alana sahip üretim tesisinde Ar-Ge merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Yarım asrı aşkın tecrübesiyle tarım ve gıda sektörüne öncülük eden Matlı Süt, Ar-Ge merkezinde yürüteceği çalışmalar ile katma değeri yüksek ürünler üreterek, hem tüketicilerin daha güvenilir, hijyenik ve kaliteli ürünler tüketmesini sağlamak hem de gelecek nesillerin sağ­lıklı yetişmesine katkıda bulun­mayı hedefliyor.

Yeniliğin ve teknolojinin gücü

BOSAB yeşil üretime odaklandı BOSAB yeşil üretime odaklandı

Matlı Süt ve Süt Ürünleri Yö­netim Kurulu Başkanı Özer Matlı, temelleri 1965 yılına dayanan Matlı Grubu olarak Ar-Ge ve inovasyona büyük önem verdiklerini söyledi. Kurul­dukları ilk günden itibaren her zaman en son teknolojiye yatırım yaptıklarını vur­gulayan Özer Matlı, tarım ve gıda sektö­rüne katma değerli ürünler sunmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Matlı, “Kuracağımız Ar-Ge merkezi ile hızla değişen ve dijitalleşen dünyada gıda sektörünün geleceğine yön verecek sektö­rel çözümlerimizin yanı sıra, mevcut gele­neksel ürünlerimizin kalitesini artırmaya ve geliştirmeye yönelik projeleri de ha­yata geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Burdan farkını kaynağında yaratıyoruz

Burdan markalı ürünlerin lezzet garan­tisinin kaliteli ve sağlıklı süt olduğunu vurgulayan Özer Matlı, “Uluslararası gıda güvenliği standartlarındaki üretimimize paralel olarak, ‘Yüksek kaliteli süt ancak bilinçli hayvancılık ve kaliteli besleme ile mümkündür’ yaklaşımından hareketle, hay­van beslemesinde kullanılan yem içeriğini daha kaliteli ve ve­rimli hale getirmeyi planlıyoruz. Tam 52 yıldır üreticilerimizin yanlarında olarak onlara bes­leme danışmanlığı veriyoruz. Bu danışmanlık modelimizi şimdi bir adım daha ileriye taşıyacak ve hem tüketicilerimiz hem de üreticilerimiz için katma değeri yüksek sonuçlar alacağımız çalışmalara başlıyo­ruz. Aynı zamanda kurulacak Ar-Ge tesisi çatısı altında Burdan Süt ve Süt Ürünleri markası ürün portföyünün geliştirilmesi ve mevcut ürün ve ambalaj iyileştirme odaklı çalışmaları da yürüteceğiz” diye konuştu.