İlk olarak 2008 yılında düzenlenen ve metal iş­leme için CNC aletleri ve makineleri alanında son teknolojilerin sergilendiği fuar endüstri sektö­ründe Avrupa’nın önde gelen fuarları arasında yer alıyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden 500’den fazla ma­kine üreticisinin katıldığı fuara Türkiye’den 20 firma katılırken, bunların 13’ü Bursa’daki makine üreticileri oldu.

Kielc Sergi Merkezi’nde düzenlenen olan STOM-TOOL Fuarı, en son CNC makineleri, sac şekillen­dirme ve işleme ekipmanları, metal kesme ve lazer işleme gösterimleri, endüstriyel robotlar ve 3D yazı­cıların sunumları gibi çeşitli endüstriyel ekipman­ların sergilendiği bir etkinlik oldu. Fuarla birlikte, uzmanlarla gerçekleştirilen toplantılar da etkin­likte yer alan katılımcılara ilham verici tartışmalar sundu. STOM-TOOL Fuarı, endüstriyel işleme sektö­ründeki yenilikleri ve gelişmeleri takip edenler için önemli fırsatlar sundu.

STOM TOOL KİELCE 2023 FUARI’NA KATILAN BURSA FİRMALARI

Akyapak Makine

Anerka Makina

Baykal Makina

Beka-Mak Makine

Bendmak

Erbend Makina

Ermaksan

Fresan Makine

İleri Teknik

Karmak Makina

Robjet

Şahinler Metal Makina

UPTEC

Ahmet ÖZKAYAN

Ermaksan YKB Vkl. ve Gen. Md.

En iyi fuar sunumu ödülünü aldık

Ermaksan olarak, yenilikçi teknolojilerimizi dünyanın dört bir yanında düzenlenen sektörel fuarlarda sergilemeye devam ediyoruz.

Polonya’nın Kielce kentinde düzenlenen STOM-2023 Fuarında, B-04 numaralı standımızda mevcut ve potansiyel müşterilerimizle bir araya gelmekten mutluluk duyduk.

Fuarda Ermaksan teknolojilerine gösterilen yoğun ilgiden çok memnunuz. Bölge pazarı açısından son derece önemli bir organizasyon. Fuar süresince canlı demolar eşliğinde kesme, bükme ve otomasyonla ilgili ziyaretçilere bilgilendirmelerde bulunduk. Ayrıca STOM 2023’te, “En İyi Fuar Sunumu” ödülünü almanın da mutluluğunu yaşadık.

Dolayısıyla bizim adımıza son derece verimli bir fuar oldu. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Büyük önem verdiğimiz teknoloji geliştirme odaklı çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.

Orhan ER

ERBEND YK Başkanı

Caka bükümün avantajlarını anlattık

Makine ve üretim teknolojilerini bir araya getiren fuarda MFD 3220 CNC Motorlu Kombi Caka Bükme Makine modelimizi sergiledik. Polonya bayisi ile birlikte değişik bölgelerden gelen ziyaretçilerimize caka bükümün avantajları hakkında da bilgi verdik. Ziyaretçilere yeni modellerimiz olan panel bükme kompakt ve yukarı aşağı hareketli caka bükme makinelerimiz ile ilgili de bilgi verdik. Erbend ekibi olarak Stom- Tool’da gördüğümüz ilgiden memnun kaldık.

Farklı kapasitelere sahip işletmelerde kullanılabilecek özellik ve teknolojilerde üretim yapan firmamızın, mimari metal bina giydirme ve çatı- cephe kaplama başta olmak üzere HVAC sistemlerinden makine kaporta ve giydirme imalatçılarına, asansör sistemlerinden, profesyonel mutfak ekipmanlarına dek hassas büküm gereken birçok sektöre yönelik modelleri bulunuyor.

Ufuk ÇİÇEK

Robjet Genel Müdürü

Doğu Avrupa pazarında fırsat peşinde

Polonya Fuarı’na katılım amacımız, network oluş­turmak ve bayilik yapacak fir­malara ulaşmaktı.

Doğu Avrupa ülkelerindeki iş fırsatlarını yakalamak için bu­rada bulunduk. Bu sene makine­lerimiz ile katılmadık. Temsilci­lik verdikten sonra ileriki yıllarda tem­silci ile maki­nelerimizi ser­gileyeceğiz. Bu pazardaki müşteriler ma­kineler için sa­tış sonrası des­tek beklentisinde oldukları için temsilcilik vermek çok önemli.

Fuarda, waterjet 3 eksen ve 5 eksen CNC makinelerimizi, fiber lazer makinelerimizi tanıttık. 

Yıl içerisinde yurtiçinde de fuar katılımlarımız olacak.

Erhan YILMAZDÖL

İleri Teknik Genel Müdürü

Polonya önemli fırsatlar sunuyor

İleri Teknik Makine olarak fuara katılım amacı­mız; firmamızın ürünlerini Polonya pazarında ve uluslararası bir platforma sergilemek ve yeni iş bağlantıları kurmaktı. Bu kapsamda yoğun ziyaretçi katılımı ve sergilediğimiz makinelerin çektiği yoğun ilgi ile başarılı bir fuar geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Polonya fuarı, Türkiye makine sektörü için önemli fırsatlar sunuyor. Polonya, AB üyesi olması nede­niyle Avrupa pazarına açılan bir kapıdır. Ayrıca Po­lonya’nın da gelişen bir sanayi sektörü var ve bu sek­törde faaliyet gösteren çok önemli firmalara sahip. firmamız yaklaşık 20 yıldır Polonya pazarında satış yapmaktadır. Bu nedenle burada yüzlerce makine­miz faaliyet göstermektedir.

Orhan  Şahin anılıyor Orhan Şahin anılıyor

Bu fuarda son teknoloji ürünü tam otomatik ke­sim makinelerimizin yanı sıra manuel ve yarı oto­matik makinelerimizi de sergiledik. Makineleri­mizde yer alan donanımsal ve yazılımsal yeniliklerle birlikte verimlilik, yüksek hız ve hassasiyetle kesim özelliklerini öne çıkarmayı hedefledik. Yılın geri ka­lanında İleri Teknik Makine olarak bizzat katılacağı­mız fuarlar olduğu gibi birçok ülkede bayilerimizin katılacağı ve makinelerimizi sergileyeceğimiz fuar­lar olacaktır. İstanbul MATEF Fuarı, Almanya EMO Fuarı ve Bursa makine fuarı bunlardan bazılarıdır.