Bursa’da faaliyet gös­teren kurumların, yenileşim süreçlerini içsel­leştirmelerine ve yenile­şimi yönetebilmelerine destek olmayı amaçlayan Yenileşim Ödül süreci dü­zenlenen törenle sona erdi.

Aktaş: Yenileşim bütçesini artırıyoruz

2013 yılından beri, iki yılda bir verilen Yenileşim Ödüllerinde Büyük Ödül’ün bu yılki sahibi Bursa Büyükşehir Beledi­yesi oldu. Ödülü BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar’dan alan Bursa Büyükşehir Be­lediye Başkanı Alinur Aktaş, iş insanlarının ara­sında Yenileşim Ödülü’nü almanın kendilerini çok se­vindirdiğini söyledi. Ekip arkadaşlarına özel teşek­kür eden Aktaş, “13 bin 500 çalışanımızla bu işi yaptık. 197 arkadaşımız hiçbir ekstra ücret isteme­den bu sürece katkı sağla­dılar. Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Daire Başkanlı­ğını kurduk. 2.3 milyon pound destek aldık Britan­ya’dan. Yalın belediyeciliği hayata geçirdik. Değer üretmeyen her şey gerek­sizdir. 2023 yılında yenile­şim bütçesini yüzde 1’den 2’ye çıkarıyoruz” diye ko­nuştu.

Tören de ayrıca ayrıca kategori ödüllerine 3 firma layık görülürken iki fir­maya da Yenileşime Gönül Veren Ödülü verildi.

Büyük Ödül

Buğra Küçükkayalar - Alinur Aktaş

Bilgi, İşbirlikleri Kaynak Yönetimi Kategorisi

Veda Girgin Eroğlu - Ali Erman Aytaç

Çalışanlar Kategorisi

Alper Pekmezcioğlu - Tuncer Hatunoğlu

Liderlik Kategorisi

Ergun Hadi Türkay - Erol Türkün - Buğra Küçükkayalar

Yenileşime Gönül Verenler Kategorisi

Şahinler 70 yaşında Şahinler 70 yaşında

Sevda Keskin Gülmez - Ceyhan Öztürk

Yenileşime Gönül Verenler Kategorisi

Uğur Urkut - Oktay Yılmaz