Enerji Piyasası Düzenleme Ku­rumu (EPDK), 11 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yü­rürlüğe giren Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetme­liği’nde yapılan değişikliklerle ya­pılaşmanın yoğun olduğu yerlerde ve Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) elektrik üretimi ve tüketimi­nin farklı dağıtım bölgesi sınırları içinde yer alması sağlandı.

CarrefourSa Bursa Alışveriş Merkezi'nin satışı tamam CarrefourSa Bursa Alışveriş Merkezi'nin satışı tamam

Yapılan değişiklikler sonrasında, özellikle çatılarında lisanssız güneş enerjisi santrali bulunan OSB katı­lımcılarının, mevcut tesislerini OSB dışındaki kendilerine ait başka tesislerin elektrik tüketi­miyle ilişkilendirmesi ve katılımcı­ların üretim tesisleriyle tüketimlerinin farklı görevli teda­rik şirketi bölgelerinde kurulabil­mesine imkan verilmesine yönelik ihtiyaçlar ortaya çıktı.

Kurul kararlarına göre, bir veya birden fazla tüketim tesisinin ihti­yacını karşılamak üzere farklı gö­revli tedarik şirketi sınırları içinde de bir veya birden fazla üretim te­sisi kurulabilecek. OSB içinde bulu­nan bir üretim tesisi de OSB sınırları dışındaki bir tesisin tüketi­miyle ilişkilendirilebilecek.

Üretim tesislerinin farklı görevli tedarik şirketlerinde yer almasına yönelik başvurular 1 Ocak 2023 iti­barıyla başlayacak.