banner34

banner50

banner6

Renault ve Tofaş’tan üretime ara

Türkiye’de üretilen otomobillerin yaklaşık yarısında imzası bulunan OYAK Renault ve Tofaş çip krizi ve OSB’lerde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle üretime ara verdi.

Gündem 24.01.2022, 23:48
Renault ve Tofaş’tan üretime ara

Otomotiv sektöründe küresel çapta yaşanan çip krizi firmaların üretimini etkilemeye devam ederken, TEİAŞ’ın Türkiye genelindeki OSB’lerde 72 saatlik elektrik kesintisine gitmesi Bursa’daki üreticileri de olumsuz etkiledi. OYAK Renault çip krizi nedeniyle üretimine 15 gün ara verirken, Tofaş da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (DOSAB) üç günlük elektrik kesintisi nedeniyle zorunlu molaya gitti.

Renault’dan üçüncü ara
Küresel çapta yaşanan ve birçok markayı zora sokan çip krizi bu kez de Renault’u etkiledi. Daha önce aynı sebepten üretimini iki kez durdurma kararı alan firma, bir kez daha üretime ara verecek. 
Oyak Renault’nun Bursa’daki fabrikasında 24 Ocak gününden itibaren 15 gün üretime ara vereceği hakkında Bloomberg HT’ye bilgi veren kaynaklar, fabrikanın mekanik bölümlerinin hizmet vermeye devam edeceğini, otomobil üretiminin ise tamamen duracağını iletti.
Oyak Renault, çip tedarikinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle daha önce de 18 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında ve 16 Haziran ile 26 Temmuz tarihleri arasında üretime ara vermişti.

Tofaş’ın üretimine elektrik molası
TEİAŞ’ın ülke genelindeki organize sanayi bölgelerinde elektrik kesintisine gitme kararının ardından DOSAB yönetimi bölgedeki firmalara 24 Ocak Pazartesi saat 00:00 ile 26 Ocak Çarşamba günü saat 23:59 elektrik verilmeyeceğini duyurdu. Fabrikası DOSAB’da bulunan Tofaş da bu doğrultuda üretimine üç günlük zorunlu ara vermek durumunda kaldı.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51