Organize Sanayi Bölgeleri Üstü Kuru­luşu (OSBÜK) 20’nci Olağan Genel Ku­rulu, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TBMM Sanayi Ko­misyon Başkanı Ziya Altunyaldız, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TSE Baş­kanı M. Sami Şahin ve OSBÜK delegele­rinin katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü dünya­nın değişim içinde olduğunu belirterek, pandemiyle birlikte yaşanan değişimde OSB’lerin Türkiye’nin taşıyıcı gücü ol­duğuna vurgu yaptı.

Özel sektör desteklenirse işsizlik sorun olmaktan çıkar Özel sektör desteklenirse işsizlik sorun olmaktan çıkar

Kütükcü, artan maliyetlerin üretimi zorladığını ve işletme sermayesi ihti­yaçlarının yüksek oranda arttığını dile getirdi.

Türk sanayisinin bu olumsuz şart­lara rağmen yatırıma ve üretime devam ettiğinin altını çizen Kütükcü, “OSB’lerimiz pandeminin ve maliyet artışlarının etkisini olanca ağırlığı ile devam ettirdiği 2021 yılını yüzde 12.7 üretim artışı ile tamamladı. 2022 yılı­nın ilk 6 ayında ise yüzde 1’in üzerinde üretim artışı ile yolumuza devam edi­yoruz” dedi.