Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü Yük Tevzi Genel Müdürlüğü, doğal gaz tüketiminin azaltılmasıyla başlayan süreçte elektrik üretiminde yaşanabilecek kısıtlılık nedeniyle OSB’lerde elektrik kesintisine gitme kararı aldı. 


Öncelikli olarak Elektrik Dağıtım Lisansı’na sahip ve bölgelerindeki firmalarına elektrik temini yapan OSB’lerde başlayan kesinti nedeniyle Bursa’da da birçok firma üretime 3 günlük zorunlu ara veriyor. OSB dışında kalan ve Elektrik Dağıtım Lisansı’na sahip olmayan bölgelerde ise kesinti kararı yaşanacak gelişmelere göre değerlendirilecek.Bu kapsamda Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB), Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB), Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) İnegöl Organize Sanayi Bölgesi ve Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (HOSAB) elektrik kesintileri yaşanmaya başladı. Söz konusu OSB’ler yaptıkları duyurularda, TEİAŞ Kuzeybatı Anadolu (Sakarya) Yük Tevzi İşletme Müdürlüğü tarafından telefonla verilen şifai bildirime istinaden bölgelerinde 72 saat elektrik kesintisi yaşanacağını duyurdu. Uludağ OSB ise henüz tarih netleşmese de bölgede TEİAŞ’ın talebi doğrultusunda 72 saatlik kesinti yaşanacağını açıkladı.


OSB’lerin elektrik kesinti takvimleri ise şu şekilde olacak: Duyurularda açıklanan kesinti tarihleri:
BOSB: 24 Ocak Pazartesi (Pazarı pazartesiye bağlayan gece) saat 00:00’da başlayan kesinti 26 Ocak Çarşamba 23:59’a kadar devam edecek.
NOSAB: 24 Ocak Pazartesi (Pazarı pazartesiye bağlayan gece) saat 00:00’da başlayan kesinti 26 Ocak Çarşamba 23:59’a kadar devam edecek.
DOSAB: 24 Ocak Pazartesi (Pazarı pazartesiye bağlayan gece) saat 00:00’da başlayan kesinti 26 Ocak Çarşamba 23:59’a kadar devam edecek.
İnegöl OSB: 24 Ocak Pazartesi (Pazarı pazartesiye bağlayan gece) saat 00:00’da başlayan kesinti 26 Ocak Çarşamba 23:59’a kadar devam edecek.
HOSAB: 25 Ocak Salı (Pazartesiyi salıya bağlayan gece) saat 00:00’da başlayan kesinti 26 Ocak Çarşamba günü 24:00’a kadar devam edecek. Bölgede 28 Ocak Cuma saat günü saat 00:00 ile 23:59 arasında 24 saatlik bir kesinti daha yaşanacak. 


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, bölge olarak günlük elektrik tüketim rakamlarının tarihi düzeyde yüksek olduğu bir dönemde doğal gaz ve elektrikte yaşanan kesintilerin kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi. 
HOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Korun ise son günlerde enerjideki bu gelişmeler nedeniyle adeta başlarının döndüğünü kaydederek, “Üretime, ihracata mı odaklanacağız yoksa bu ani gelişmelere mi ayak uyduracağız inanın şaşırmış durumdayız” dedi.