banner6

Meha Automotive’in hedefi yüzde 100 ihracat

Otomotiv sektöründe yaşanan dönüşüme ayak uydurmak amacıyla 2023 hareket planını hazırlayan Meha Automotiv, yüzünü tamamıyla dış satışa dönerek 2030 yılında yüzde 100 ihracat yapan bir firma olmayı hedefliyor.

Gündem 11.04.2022, 23:31 11.04.2022, 17:00
Meha Automotive’in hedefi yüzde 100 ihracat

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (HOSAB) tesisinde, yaklaşık 150 çalışanıyla Peugeot, Renault, Fiat, Volkswagen ve Audi gibi dünyanın önde gelen otomobil firmalarına motor takozu, amortisör takozu, körükler ve valonlar olmak üzere bin 300 referans üreten Meha Automotive, sektörüne katma değer sağlıyor. Otomotiv yedek parça sektöründe geniş ürün gamıyla adından söz ettiren firma 4 kıta ve 26 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Kuruluşunun 10’ncu yılını geride bırakmak üzere olan Meha Automotive, dijitalleşme adımları ve yeni yatırımlarıyla geleceğe güçlü adımlarla ilerliyor. Firma bu kapsamda İngiltere, Arjantin başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi ve Orta Amerika’da yatırımlarını hızlandırıyor. 
Firmanın faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Meha Automotive Yönetim Kurulu Başkan Vekili İlhami Akın, “Meha Automotive olarak TecDoc’tan sonra şimdi de IAAF ile ağımızı, iş birlikteliklerimizi ve teknoloji yatırımlarımızı arttırıyor, güçlendiriyor ve geliştiriyoruz. Küresel tedarik zincirinde ağımızı sürekli genişletiyoruz. 2021 yılını firmamız hedeflerinin üstüne çıkarak tamamladık. Ciro olarak 70 milyon TL ile kapatarak bir önceki yıla göre yüzde 68 büyüme sağladık. İhracatta 2,1 milyon dolara ulaştık ve yine bir önceki yıla göre yüzde 46 büyüme elde ettik. Bunların yanı sıra yüzde 25 kapasite artışı ve 13,5 milyon TL kalıp yatırımları gerçekleştirdik” dedi. 

Üretimde ve satışta dijitalleşme hız kazandı
2022 yılında firmalarının gelişime ve yeniliklere öncelik verdiğini ifade eden Akın, 2023 hedeflerine yansımasını “Önceliğimiz elbette ihracatımızı artırmak olacak. Katma değerli ürünler üreterek tamamıyla yurt dışına satış yapmak istiyoruz. Ayrıca bu, ithalatı da azaltacaktır” şeklinde özetleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dijitalleşme de firmamızın öncelikleri arasındadır. Hem üretim proseslerimizde hem de satış proseslerimizde mevcut kullandığımız Mrp- Erp programımızı değiştirerek, bütün şirketlerimizi tek bir sistem üzerinden yönetmeye başladık. Ali Baba gibi küresel e-ihracat sistemi ile sözleşme imzalayarak satış ağımızı geliştirdik. Müşterilerimizin firmamız için yaptırdığımız mobil uygulamalar üzerinden ürünlerimize ulaşmasını sağladık. Bünyemizde 8 kişilik bilgi işlem ekibi bulunuyor. Ekibimiz hem donanım hem de yazılım altyapımızı 7/24 gözlemlemekte ve geliştirmektedir.”

2023 yılı hedefi 4 milyon dolar
2021 yılında firma cirosunun yüzde 50’den fazlası ile ihracat yaptıklarını kaydeden İlhami Akın, “2023 yılı hedefimiz, 4 milyon Dolar olup, kapasitemizin yaklaşık yüzde 60’ını ihracata ayırmak istiyoruz. 2030 yılı için yüzde 100 ihracat yapan bir firma olma hedefindeyiz” dedi. 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51