Gökçelik, yönetim kadrosuyla birlikte 2021 yılını değerlendirdi. Toplantı, online olarak Gökçelik Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras liderliğinde gerçekleştirildi.Endüstri 4.0, ERP Sistemi, SAP Cloud Analitik Raporlama, MES, Mekik Sistemi gibi endüstri, yeni teknoloji ve dijital dönüşüm yatırımlarının karşılığını alarak, 2021 yılını verimli bir şekilde tamamlayan Gökçelik, geçtiğimiz yıl ihracatını yüzde 50 arttırdı. Sektöründe Bursa’nın lider markalarından biri olan ve market raf sistemleri, mağaza ekipmanları ve depo sistemleri alanında üretim yapan Gökçelik, 2021’de yeni bir ülkeye daha ulaşarak, Avusturalya’ya ilk ihracatını gerçekleştirdi. Bugün, 70’ten fazla ülkeye ihracat yapan Gökçelik, 2021’de üretim, istihdam ve ihracat performansıyla Bursa ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nin (NOSAB) 20’nci kuruluş yıldönümünde ciro ve ihracat kategorilerinde 2 ayrı ödül aldı.

Mekik sistemiyle yüzde 100 alan artışı 
Yeni teknolojilere yapılan yatırımlarla sektöre öncülük eden Gökçelik, Depo Sistemlerinde Mekik Sistemi’ne geçiş sağlayarak verimliliği arttırdı. Ebat olarak, aynı paletlerin üst üste ve arka arkaya istiflenme makinesi ile boşluk bırakmayan ve saatte 40 paletin yeterli olduğu projelerde kullanılan mekik sistemi, yüzde 100 alan artışı sağlıyor. 

MES ile Kaizen
Metot ve sürekli iyileştirme kapsamında MES (Üretim Yürütme Sistemi) sistemine geçen Gökçelik, siparişe göre, seri ve süreç güdümlü üretim süreçlerinde verimlilik sağladı. Raporlamalar, sürekli iyileştirme faaliyetleri, analizler ve önleyici bakım faaliyetleriyle kalite süreçlerinin iyileştirilmesi için çalıştı. MES ile anlık veri alarak kullanılabilirlik, kalite ve performansı arttırdı. 

Sürdürülebilirlik ve doğaya saygı
Sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen Gökçelik, doğal kaynakları koruma bilinciyle, çevreyi ve kaynakları tahrip etmeyen, gelişmiş teknolojilerin kullanımını teşvik eden, tüketiciyi bilinçlendiren, ürünlerin var olma süresinde çevreye verdikleri zararlı maddelerin elenmesini sağlamak amacıyla geliştirilen uluslararası yönetim standardı ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası’nı aldı.