Bakanlık tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İliş­kin Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Güney Kore ve Çin menşeli “beton pompa­ları” ve “beton pompaları ta­şıtları”, Çin menşeli “kapitoneli mensucat” ile Güney Kore menşeli “dioktil ortoftalatlar ve “dioktil teref­talat” isimli eşyaların ithala­tında uygulanan dampinge karşı önlemler geçen yılın ikinci yarısında sona erdi.

Güven endeksi temmuzda hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektöründe azaldı Güven endeksi temmuzda hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektöründe azaldı

Tebliğde, bu yılın ikinci ya­rısında bir nihai gözden ge­çirme soruşturması açılmaması halinde sona ere­cek dampinge karşı önlemler de anımsatıldı.

Bu kapsamda, Çin menşeli “ateş tuğlaları”, Tayvan ve Hindistan menşeli “poliester­lerden tekstüre iplikler”, Tay­land menşeli “kauçuk iplik”, Çin, Hindistan ve Vietnam menşeli bazı “transmisyon kolanları”, Çin menşeli “poli­esterlerden”, Vietnam men­şeli “içi doldurulmuş tel”, İran menşeli bazı “polimer ürün­leri”, Tayvan ve Çin menşeli bazı “metal eşyalar” ile Çin menşeli “sentetik mensucat ürünleri” için alınan önlemler yer alıyor.