Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa’yı ziyaret etti. Ziyaretleri kapsamında Bursa iş dünyası ve sanayisinin önemli isimleriyle bir araya gelen Mustafa Varank, sanayicilerin taleplerini dinledi. Bakan Varank, firma ziyaretleri de yaparak Bursa’da geliştirilen teknolojileri yerinde inceleme fırsatı buldu. Bursa’daki ziyaretleri kapsamında Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ni (NOSAB) ziyaret eden Bakan Varank, Orhaneli’de yapımı devam eden Ferrakrom Fabrikası inşaatında da incelemelerde bulundu. Bursa programı kapsamında ilk olarak NOSAB’ı ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank burada Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, NOSAB Başkanı Erol Gülmez ve bölge sanayicileriyle bir araya geldi.Elektrikli golf ve hizmet araçları üretiminde Türkiye’de ilklere imza atan Pilotcar’ın NOSAB’daki fabrikasını da ziyaret eden Bakan Varan Pilot Taşıt Koltukları Genel Müdürü Merve Özkılıç Usal ve Pilotcar Pazarlama Müdürü Haluk Yetek’ten çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“Türkiye’nin markası Bursa’dan çıktı”
Ziyaretin ardından Pilotcar hakkında övgü dolu sözler söyleyen Bakan Varank, otomotiv endüstrisinde yaşanan dönüşüme dikkat çekti. Türkiye’nin bu alanda ciddi bir ülke olduğuna işaret eden Mustafa Varank, “2 milyon araç üretme kapasitemiz var. Türkiye’nin otomobili TOGG projesiyle elektrikli araçlarda, otonom araçlarda bir dönüşümü yakaladık. Türkiye kendi markasını Bursa’dan çıkarmış oldu. Bu manada geleneksel otomobillerin yanında bunun gibi mikro mobilite diyebileceğimiz küçük elektrikli, şehir hayatına uygun araçlarda da güçlü bir ülke olmak istiyoruz. Mobilite ekosisteminin yol haritasını arkadaşlarımızla, sektör ile birlikte hazırladık” dedi.

Bakan’dan DOSAB’a yakın ilgi
Bakan Varank bunun ardından DOSAB’ı ziyaret etti. DOSAB Yönetim Kurulu Bakanı Ersan Özsoy ve Bölge Müdürü Serhat Şengül’den bölge ve yatırımlar hakkında bilgi alan Mustafa Varank, sanayicilerin talepleriyle yakından ilgilendi. Bakan Varank’ın DOSAB’daki diğer durağı ise Bursa’nın duayen sanayicilerinden Fahrettin Gülener’in kurucusu olduğu Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı (ERTEV) oldu. Bakan Varank, ERTEV’in BEBKA desteği ile yürüttüğü projeyi ve vakfın çalışmalarını Gülener’den dinledi.

Fabrika inşaatını yerinde inceledi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa ziyareti kapsamında Orhaneli’de Gürsoy Grup tarafından yapımı devam Ferrakrom Fabrikası inşaatını da yerinde inceledi.