Sektöründe 60’ncı yıla girmenin gururunu taşıyan Akyapak Makine’nin Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak, “Geleceğe şekil veren teknolojiler üretmeye ve Türkiye ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz” dedi. Otomotiv, denizcilik, havacılık, inşaat, ısıtma-soğutma, enerji, petrokimya ve savunma sanayisi gibi pek çok önemli alanda öncü rol üstlenen Akyapak Makine’nin İstanbul Havalimanı, Osmangazi Köprüsü, Formula 1 İstanbul Park Tribünleri, Atatürk Olimpiyat Stadı, Bakü- Ceyhan Boru Hattı, Dubai Eye ve Türkmenbaşı Liman Projesi gibi önemli projelerde imzası bulunuyor. 1962 yılında Bursa’da kurulan Akyapak Makine, yaklaşık 390 kişilik istihdamı ve Ar-Ge merkezli üretim anlayışıyla sac, boru, profil bükme makineleri ve yapısal çelik işleme hatları üretimi ile dünyada tercih edilen marka olmayı başarıyor. Yıllık ortalama bin 500 adet makine üreten firma, bunun yüzde 80’ini ihraç ediyor. Birçok farklı sektörden dünyanın lider firmalarının tercihi olan Akyapak’ın makineleri, 6 kıtada 110’u aşkın ülkede çalışıyor.

“Yenilikçi Ar-Ge çalışmalarımız sürüyor”
Üretim verimliliklerini artıran Ar-Ge anlayışlarına değinen Levent Akyapak, “İmza atmak istediğimiz yeni projeler var. 2022 yılı ile birlikte üretim odağımızı daha fazla ihracat olarak belirledik. Akyapak markasını dünyada öncü kılan ürünlerimiz arasında silindir ve profil bükme makinelerimiz var. Dijital çağa uyumlu teknoloji yatırımlarımız ve yenilikçi Ar-Ge çalışmalarımız ile HEB-100 profili zor yoldan kılıcına kıvıran hidrolik profil kıvırma makinesi APK1000 modelimiz sektöre damgasını vurdu. Bu modellerimiz yanında, gerçekleştirdiğimiz fiziki ve teknolojik yatırımlarımızla delik delme hatlarımız ve yapısal çelik işleme modellerimizde tercih edilirliğimizi arttırıyoruz. Hedefimiz, seçkin ürün gamımızla ihracatımızı güçlendirerek genişletmek” dedi.

Artos modeli ile bir yenilik daha
Ürün gamına yeni eklediği CNC Gantry frezeleme makinesine Artos adını vererek pazara sunan Akyapak Makine, imalatta üretim verimliliğini arttırmayı başarıyor. Yeni ürünlerinin X ve Y eksenlerindeki hassas pozisyonlama kabiliyeti, hızlı ve otomatik takım değiştirme özelliğiyle dikkati çektiğini söyleyen Akyapak Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak, “Ağır işleme operasyonları düşünerek tasarlanan Artos, monoblok gövdesi sayesinde yüksek stabilite, rijitlik ve hassasiyete sahip. Böylece delik delme, frezeleme, kılavuz çekme, derin delik delme, yüzey ve uç frezeleme gibi işlemlerde malzeme yüzeyini çok çeşitli takımlarla işleyebilmek mümkün oluyor” diye konuştu.