BURSA ÇINARLARI 2024 Dergisi’ni okumak için tıklayınız BURSA ÇINARLARI 2024 Dergisi’ni okumak için tıklayınız

45 yıldır depo ve raf sistemlerinde faaliyet gösteren Türkiye’nin yerli üreticisi Gökçelik, yeni yatırımları ve ger­çekleştirdiği atılımlar ile adından söz et­tirmeye devam ediyor. Endüstri 4.0, Tasarım ve Ar-Ge konularında yaptığı ya­tırımlarında sektöre öncülük eden Gökçe­lik, yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Gökçelik, Ür-Ge (Ürün Geliştirme) faa­liyetleriyle depo sistemlerindeki yeni ürünü ile Türkiye’nin %100 kapasite ar­tışı sağlayan Mobil Depo Raf Sistemine imza attı. Bursa’dan dünyaya açılarak 70’in üzerinde ülkeye ihracat yapan Gök­çelik, depo sistemlerinde türünün tek ör­neği olarak yüzde 100 alan kazanımı sağlayan raf sistemini piyasaya sürdü. Mobil Raf Sistemi dikey depolama yapan yüksek palet depolama sistemi olması ve mobil taşınabilir özelliğiyle depolama kapasitesini arttırıyor. Önceden tanım­lanmış ürün seçme opsiyonu sunarken, depolardaki envantere kolay ulaşım ve yüzde 100 ürün seçimini sağlıyor. Özel­likle donuk depolarda en iyi soğuk hava sirkülasyonunu sağlayarak, -30 dereceye kadar soğuk hava koşullarında sorun çı­karmadan çalışıyor. Akıllı aydınlatma ile elektrik tüketiminde tasarruflu olan Mobil Depo Raf Sistemi kullanımı kolay panel üzerinden tek personelle çalışması gibi özellikleriyle verimliliği arttırıyor.

Paletli ürün ve paletsiz ürün rafları için kullanılabilen Mobil Raf Sistemi; genel kullanıma uygun, rotasyonu az ya da orta olan ürün stokları, nakliye depoları, soğuk zincir depoları, gıda stoklayan, uzun profil stoklayan firmalar ve sahne gibi üretim yapan birçok firma için kulla­nıma uygun üretildi.