Yavuzlar Dişli AŞ’nin Tahtalı’taki fabrikasında incelemelerde bulu­nan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş çalışanlarla sohbet etti.

Kurucularla bir araya geldi

Fabrika kurucuları Esat Sağlam ve Se­lahaddin Şengül ile Yavuzlar Dişli Yöne­tim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Sağlam’dan üre­timleri hakkında bilgilen alan Baş­kan Aktaş, “Bursa bir tarih ve kültür şehri. Çok kıymetli bir coğrafyada olan Bursa aynı za­manda katma de­ğerli ürünlerin imal edildiği önemli bir sanayi kenti” dedi.

İhracatta yüzde 15 artış hedefi

Başkan Aktaş’a faaliyetleri hakkında bilgi veren Yavuzlar Dişli Yönetim Ku­rulu Başkan Yardımcısı Serdar Sağlam, “Ülkemizin lokomotif şehirlerinden, Bur­sa’nın ekonomisine yön veren sektörler­den biri de, makine sektörüdür. Sanayileşmenin öncüsü makina sektörü, bugün dünyanın dört bir yanında bayra­ğımızı gururla dalgalandırmaktadır. Türk makina sektörü, 23 milyar dolarlık ihra­catı, yaklaşık 450 bin kişilik istihdamı ile ekonomimizin adeta dinamosudur. Ya­vuzlar Dişli olarak böylesine büyük ve güçlü bir sektörün, parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kendimize belirle­diğimiz hedef; Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te, 3 kıtada 30’dan fazla ül­keye, üretimimizin yüzde 65’inden fazla­sını ihraç etmek ve ihracatımızı yüzde 15 artırmaktır. Ekip arkadaşla­rımızla buna inancımız tam” şeklinde konuştu.

Nitelikli eleman ve yer sıkıntısı konuşuldu

BURSA ÇINARLARI 2024 Dergisi’ni okumak için tıklayınız BURSA ÇINARLARI 2024 Dergisi’ni okumak için tıklayınız

Yavuzlar Dişli AŞ ziyare­tiyle ilgili değerlendirme­lerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Baş­kanı Alinur Aktaş, “Bursa’da başta otomotiv, tekstil ve makine olmak üzere pek çok sektörde üretim yapılıyor ve dünyanı dört bir tarafına ihracat ger­çekleştiriliyor. Bunu da Bursa’nın kıy­metli firmaları yapıyor. Bunlardan birisi olan Yavuzlar Dişli’de çok güzel bir si­nerji gördüm. Gelişime açık birçok firma­mızda olduğu gibi hem nitelikli eleman hem de yer ile alakalı sıkıntılardan ve beklentilerinden bahsedildi. Bunlar şeh­rin bundan sonraki vizyonu ile alakalı bizim için kıymetli tespitler ve öneriler. Bu anlamda Yavuzlar Dişli sahiplerini ve değerli çalışanlarını başarılarından do­layı tebrik ediyorum” dedi.