Fine Foodda kapasite artışı
Dondurulmuş gıda sektöründe faaliyet gösteren Fine Food, Uluköy'deki yatırımla üretim kapasitesini 22 bin tondan 60 bin tona çıkarıyor
35 yıllık deneyimi olan Göztepe Ailesi tarafından 1994 yılında dondurulmuş gıda üretmek amacıyla kurulan Fine Food, günlük 120 ton üretimi ile sektöründe dikkat çeken kuruluşlardan biri haline geldi. Firma, Yenişehir Uluköy yakınlarında kurduğu tesisleriyle yıllık üretim kapasitesini 22 bin tondan 60 bin tona, depolama kapasitesini de 13 bin tondan 40 bin tona çıkarıyor.
Fine Food yetkililerinden alınan bilgiye göre, 562 bin metrekare alan üzerine kurulan Fine Food, 14 bin metrekare kapalı alana sahip. 900 dönüm arazide ziraat yapan firma, sertifikalı olarak organik tarım yapan bir kuruluş.
Fine Food Gıda Sanayi Pazarlama Sorumlusu Haluk Akın'a göre, hammadde ihtiyacının yüzde 60'ını Yenişehir ve Bursa civarından temin eden, EU normlarına uygun tesisleri, teknolojik makine parkı, iyi kurulmuş müstahsil ve satın alma ilişkileri olan Fine Food, ISO 9001:2000 ve HACCP Belgesine sahip. Fine Food, üretiminin yüzde 85'ini Avrupa ülkelerine ihraç ediyor.
Dondurulmuş çilek, vişne, kayısı, ahududu ve ayva gibi meyvelerle reçel, marmelat, pastacılık ve şekerleme sektörüne hizmet veren firma, dondurulmuş fasulye, bezelye, ıspanak, bamya, karnabahar, enginar gibi ürünlerle yemekhane, otel, kantin, fast food gibi tüketicilere çalışıyor. Firma, Türkiye'nin dondurulmuş meyve ihracatının yüzde 35'ini, sebze ihracatının da yüzde 18'ini gerçekleştiriyor. 2006yı, tarımsal ürün açısından "bol bir yıl olarak algılayan Fine Food, Yenişehir fabrikasının temelini attı. Bu yıl tesisleri aktif hale geçiren firma, "Ceres-cert" organik tarım üretimi ve işletme sertifikasıyla 2006 yılında 900 ton organik tarım ürünleri ihracatı yaptı. 2007 hedefi ise 1200 ton.
İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük illerde bayi yapılanmasını tamamlayan Fine Food, Adana, Antalya ve Eskişehir'de de bayilikler vermeyi planlıyor.

Sayı: 576 - Sayı'nın Kapağı