Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin Finansal Hizmetler, Eğitim ve Danışmanlık Sektör Kurulu tarafından “İyide Mükemmele Şirketlerimiz” temasıyla MÜSİAD dernek merkezinde gerçekleştirilen toplantının konukları, Çilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek ile Yeminli Mali Müşavir (YMM) Mehmet Kurak oldu.

“Şirketler çınar ağacı gibi büyümeli”

DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Tekstil fabrikaları yurt dışına taşınıyor DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Tekstil fabrikaları yurt dışına taşınıyor

MÜSİAD Bursa Şubesi Finansal Hizmetler, Eğitim ve Danışmanlık Sektör Kurulu Başkanı İsmail Güler’in moderatörlüğünde yapılan toplantıda konuşan Çilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, “Şirket kurmak kolay ama yaşatmak zor. Bazen kimse ayağını yorganına göre uzatmıyor, küçük bir iş için büyük yatırım yapılıyor, sonra o iş yapılan yatırımın karşılığını vermiyor. Bir iş yapmaya karar verildiğinde 3 akçenizin olması gerekiyor; bu 3 akçenin birisi üretim, birisi tanıtım-reklam, birisi de yastık altında yedek akçe olmalıdır. Yedek akçenizin olmadığı ortamda en küçük bir rüzgârda devrilirsiniz. Büyüme yavaş yavaş, kök sala sala olmalı. Şirketler kavak ağacı gibi değil de çınar ağacı gibi büyümeli. Yoksa devrilirsiniz ve şirketinizin ömrü kısa olur” dedi.

Konuşmasında aile şirketlerinde, aile anayasasının önemine de değinen Çilek, “Bazen aile şirketlerinde yetki karmaşası yaşanıyor veya kavga çıktıktan sonra yaşanıyor. Aile anayasasının baştan yazılması gerekiyor. Biz kavga öncesi anayasamızı oluşturduk. Geldiğimiz noktada doğru bir karar aldığımızı gördük” diye konuştu.