Düşle mottosuyla gençlerin ve çocuk­ların hayallerini süsleyen özgün tasarımlarıyla bir dünya markası olan Çilek Mobilya, yeni yatırımla­rıyla pazarda söz sahibi ol­mayı sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl üretim te-sislerinden depolama alanlarına, yenilenebilir enerji yatırımlarından yeni satış noktala­rına kadar ciddi yatırımları hayata geçiren Çilek Mobilya, yurt içi net satışlarını yüzde 90 oranında artırmayı başardı.

2007 yılından bugüne Turquality Destek Programı’ndan faydalanan markalar ara­sında yer alan Çilek Mobilya, 5 kıtada, 71 ül­kede ve 500’ün üzerinde satış noktası ile Bursa’yı ve İnegöl’ü dünyada en iyi şekilde temsil ediyor.

Üretim kapasitesi ve depolama alanı arttı

Şahterm Grup’tan 100 milyon Euro’luk yatırım Şahterm Grup’tan 100 milyon Euro’luk yatırım

İçinde bulundukları niş pazarda büyüme­lerini sürdürmek ve artan talebi karşılaya­bilmek için mevcut üretim tesislerini büyüterek modernize ettiklerini açıklayan Çilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mu­zaffer Çilek, bu yılın başında hizmet ver­meye başlayan ikinci üretim tesislerine yönelik yatırımları ile üretim faaliyetlerini yüzde 35 artırdıklarını dile getirdi. Çilek, geç­tiğimiz yıl 25 bin metrekarelik bir alana ya­yılan modern depolarını faaliyete geçirdiklerinin bilgisini vererek, depolama kapasitelerini 6 bin 500 raf gözünden 12 bin 500’e çıkardıklarını söyledi.

Çilek Mobilya üretimde güneşe yöneldi

Daha yaşanabilir bir dünya hedefiyle baş­lattıkları güneş enerjisi sistemleri (GES) pro­jesini geçen yıl devreye aldıklarını anımsatan Çilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, “Sürdürülebilirlik çalışmalarımız kapsamında yenilenebilir enerjiyi çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıl Ekim ayı itibariyle elektrik tüketimimizin ta­mamını karşılayacak 4 MW’lık kurulu güce sahip, 30 bin metrekarelik lojistik binamızın çatısına kurduğumuz GES’i devreye aldık ve tesisimizde kullandığımız elektrik enerjisi­nin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerjiden karşılıyor duruma geldik” dedi. Bu yıl da ya­tırım planları arasında GES’in olduğunu ifade eden Çilek, “Arazi üzerine kuracağımız 3,2 MW’lık ikinci güneş enerjisi santralimiz için de resmi izin ve arazi çalışmalarına baş­ladık. Buna ek olarak, üretimde oluşan atık­lardan faydalanarak elde ettiğimiz enerjiyi yine tesisimizde değerlendirmek için çalış­malarımıza devam ediyoruz” açıklama­sında bulundu.