Gündem

Gayrimenkuldeki fahiş fiyat artışları mercek altında

Hazine ve Maliye Ba­kanı Nureddin Ne­bati, gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışlarına yönelik kapsamlı bir çalışma baş­latıldığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Ba­kanlığından yapılan açık­lamaya göre, Bakanlığın Risk Analizi Genel Müdür­lüğü, kayıt dışı ekono­miyle etkin mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Bakanlıkça gayrimen­kul sektöründe fiyat artı­şına sebep olan etkenler tek tek inceleniyor.

Bu kapsamda suni fiyat artışı yaparak arz talep dengesini bozan, enflas­yona sebep vererek piya­sayı olumsuz etkileyen, konut satışında elde ettiği geliri doğru beyan etme­yen kişiler ve firmalar tes­pit ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Nebati, mali, finansal, tapu ve emlak ilan site verilerinin incelendiğini, analiz ile değerlendirme çalışmala­rının kararlılıkla yürütül­düğünü bildirdi.

Nebati, “Gayrimenkul sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarını yakından takip ediyoruz, konuyu mercek altına aldık. Gere­ken neyse yapıyoruz, ya­pacağız” ifadelerini kullandı.

Gayrimenkul sektö­ründe faaliyet gösteren ve ülke çapında ilan veren emlakçılara yönelik yürü­tülen risk analiziyle yapı­lan tespitler sonucu saha denetimlerine de başlandı.