Yıldırım Belediyesi, Samanlı Ma­hallesi’ndeki 160 dönümlük alanı, dev e-ticaret markalarının depo­larının bulunacağı lojistik üs haline ge­tiriyor. Yıldırım’a ve şehir ekonomisine önemli katkıları olacak Yıldırım Lojis­tik Merkezi’nin bünyesinde 95 bağım­sız alan bulunacak. Ayrıca merkezin çatısına kurulacak güneş enerji sant-rali ile ilçedeki sokakların ve belediye tesislerinin elektrik ihtiyacı karşılana­rak, yılda 15-20 milyon liralık tasarruf sağlanacak. İnşaat çalışmalarının üçte birlik kısmı tamamlanan tesis 2023 yılı içerisinde hizmete açılacak.

Demirtaşlı minikler de artık “Ana Kucağı”nda Demirtaşlı minikler de artık “Ana Kucağı”nda

Yıldırım Lojistik Merkezi’nin Yıldı­rım ve Bursa ekonomisine önemli kat­kılar sağlayacağını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “E tica­retin ve ihracatın yaygınlaşmasıyla be­raber lojistik üslerin önem kazandığı bir dönemdeyiz.

Yıldırım Belediyesi olarak bu kap­samda ilçemize katma değer sağlaya­cak Yıldırım Lojistik Merkezi’ni kazandırıyoruz. Doğa dostu olarak planladığımız tesisimizin çevreyi kirle­tecek atıklar oluşturmayacağı gibi ilçe­mizi için önemli bir yeşil enerji kaynağı olacak. Tesisimizin kendi enerji ihtiya­cını karşılamakla kalmayacak Yıldı­rım’ın sokakları aydınlatacak ve belediye tesislerinde kullanılacak elek­trik enerjisini de üretecek” dedi.