Celil Çolak projelerini açıkladı Celil Çolak projelerini açıkladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tarım ve Orman İl Mü­dürlüğü ve ziraat odaları ile diğer ku­rumların yetkilileriyle bir araya gelerek incirdeki son durumu değer­lendirdi.

Aktaş, soğuk hava deposunda alım­lara başlandığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Özellikle getirilen ürünün kalibre­sine bakacağız ihracatlık mı, iç pazarlık mı, yoksa reçellik mi. Uzman arkadaş­larımız değerlendirecekler. Tarım AŞ marifetiyle, süreci desteklemek adına alımları başlatmış olacağız. Önümüz­deki yılla alakalı da konunun tüm ta­rafları ile oturacağız. Fuar organizas­yonları ile farklı konuları, kasım-aralık gibi yapacağımız çalıştayda ele alaca­ğız. Buradan özellikle ihracatçılara da alıcılara da şu çağrıyı yapıyorum: ‘Lüt­fen Bursa incirini, Bursa siyahını başka incirlerle karıştırmayalım.’ Bugünden sonra artık ürünün en özel dönemine doğru gidiyoruz. Pazarda çok rahat su­nacak bir şekilde üreticimiz hazırlıkla­rını yaptı. İşin hakkının verilerek, piyasada değerlendirilmesi gerektiğini buradan hatırlatmak istiyorum.”

Tarım ve Peyzaj AŞ, fiyatların günlük değişmesi nedeniyle her sabah saat 09.00’da alım fiyatlarını kamuoyuna duyuracak ve saat 10.00’da da alımlara başlayacak.