İş Dünyası

Polonya Türk firmaları için cazip bir pazar

Türkiye’nin Orta Avrupa’daki en önemli ticaret ortağı konumunda olan Polonya, bölge ülkelerine ulaşma açısından Türk firmaları için cazip bir pazar özelliğini taşıyor. Son yıllarda imzalanan karşılıklı anlaşmalarla 10 milyar dolara ulaşan dış ticaret hacminin karşılıklı temaslarla daha da artması bekleniyor.

Balkan Rumeli Sanayici­leri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) yurt­dışı temaslarını sürdürü­yor. 4-7 Kasım tarihleri ara­sında Polonya’da Yurtdışı Ekonomi Zirvesi programı gerçekleştiren BALKAN­TÜRKSİAD üyeleri yeni ekonomik iş birliği imkan­larını değerlendirdiler.

Polonya’daki temasla­rına Türkiye’nin Varşova Büyükelçiliği Ticaret Mü­şaviri Nevra Genç’i ziyaret ederek başlayan BALKAN­TÜRKSİAD Yönetim Ku­rulu ve Üyeleri, Ticaret Mü­şaviri Genç’ten Polonya ekonomisi ve iş birliği im­kanları hakkında bilgi aldılar.

Fatih Şakir Başkanlığın­daki BALKANTÜRKSİAD Heyeti Polonya Odalar Bir­liği’ni de ziyaret ederek Türkiye-Polonya İş Konseyi Başkanı Jetzy Dozdz ile de görüştü. Türkiye ile Po­lonya arasındaki ticari ve ekonomik iş birliği olanak­larını değerlendiren BAL­KANTÜRKSİAD Heyeti son olarak Polonya-Türkiye İş Adamları Derneği’ni ziya­ret etti ve üyeler arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.